Ustanavljam civilno iniciativo, ki se bo borila proti civilnim iniciativam

Z norostjo proti norosti? S civilno iniciativo proti civilnim iniciativam? Ok, dejstvo je, da imamo v Sloveniji civilni iniciativo za vsak “prdec”. Da se ljudje združujejo v civilne iniciative za to, da so potem v skupnosti močnejši – pa naj gre za lokacijo novega doma starejših občanov v Železnikih, ali pa kaj drugega.

No, v bistvu mi je vseeno za večino civilnih iniciativ, ampak počasi pa mi gredo na živce ljudje, ki zaradi lastnih koristi in lastnih prepričanj prepričajo še ostalo, da razmišljajo kot oni in se borijo proti vsemu – tudi domu starejših občanov v Železnikih.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, Civilna iniciativa za poplavno varnost JZ dela Ljubljane, Civilna iniciativa za zaščito Senožeških Brd, Civilna Iniciativa Modro Nebo, Civilna iniciativa ZABORŠT Domžale, Civilna iniciativa: “Šli bomo do konca”, Civilna iniciativa, ki nasprotuje postavitvi vetrne elektrarne na Košenjaku …

Samo par civilnih iniciativ, ki sem jih našel ob brskanju po guglu. Ja, v demokraciji imamo možnost aktivne participacije in potem pride do tega, da se ustanavljajo za vsako stvar civilne iniciative. V bistvu me to ne bi niti najmanj motilo, če takšne in drugačne iniciative ne bi onemogočale napredka, izgradnje infrastrukture, predvsem pa če takšne infrastrukture ne bi bile namenjene večina “lastnim interesom” in lastnim prepričanjem.

Manjka še korak, da začnejo zbirati civilni iniciative podpise za razpise referendumom – “wait, what”, saj to se je že večkrat zgodilo. Ker pač lahko. Ne glede na posledice in ne glede na to, da se s tem zavira razvoj Slovenije, ampak ker lahko, si seveda to ljudje vzamejo kot svojo nalogo.

Tako, jaz sem se odločil, da ustanavim civilno iniciativo, ki se bo borila proti civilnim iniciativam. Ker pač lahko. Tako, kot vsi ostali, ki jih ustanavljajo po spisku.