Včeraj je Janez Janša, predsednik SDS, izjavil, da so bile tudi zadnje volitve ukradene. Ni se izneveril tradiciji, ko si vsakič, ko ni predsednik vlade, vzame to čast, da sporoči Sloveniji, da so bile volitve ukradene. No, precej bolj smešno je, da kljub temu, da zmaga na volitvah trdi, da so bile volitve ukradene.

Spomnimo se otroštva. Vsak od nas je poznal “bulija” v osnovni šoli, ki je ustrahoval cel razred. Nagajal dekletom, bil nasilen do fantov in se obnašal pobalinsko – pač njemu je bilo dovoljeno vse. In potem je prišel trenutek, ko je potreboval pomoč. In je ostal sam. Ker nihče noče sodelovati s človekom, ki je ves čas poniževal, fizično obračunaval in se obnašal pobalinsko do celega razreda.

Janez ima podoben problem. Pri njih gre seveda za svobodo govora. Ali, kot bi rekel Žiga Turk, oni so zmerna sredinska stranka, ki vsak dan sproducira neskončno število #fakenews, podtikanj in strahov. V njihovi stranki tekmujejo med seboj kdo bo bolj žaljiv do drugače mislečih. Kdor ni z njimi, je proti njim je njihov moto. In potem je vsaka debata o tem, da jim je kdo ukradel volitve povsem nesmiselna. Vendar je to dober balzam za njihove volivce. Oni so očitno zadovoljni s tem stanjem, namesto, da bi se vprašali, če ni mogoče problem v Janezu? Mogoče bi lahko s kakšno drugo osebo na čelu stranke dejansko dobili volitve in tudi uspeli sestaviti vlado, ker z “bulijem” iz osnovne šole pač to ne gre in se ga vsi otepajo.

Ampak za Janeza je to odlično stanje – vsi so proti njemu. Zarota Murgelj, Milana, komunistov. To je stanje, ki si ga želi, ker samo v takšnem stanju lahko funkcionira. Tudi njegovi podaniki stopajo po njegovih poteh – ko Žan Mahnič razlaga, da za Štajersko vardo stoji ZZB NOB, v bistvu pa je del najožje ekipe njegov kolega iz SDM s katerim sta lansko leto zbirala skupaj otroške potrebščine. Vse v žaru borbe in diskreditacije vseh ostalih. Na srečo je domet SDS kljub vsem medijem, ki jih imajo majhen in na srečo je vse več ljudi, ki ne verjamejo ničemur več, kar sproducira desnica.

Njihovim #fakenews zgodbam ne verjamejo več niti otroci, samo še njihovi podaniki in zvesti vojščaki verjamejo v to, kar uspejo sproducirati z namenom ustrahovanja.