Priznam. Zasvojen sem. Hofer pikantni humus je moja najljubša hrana že več kot dve leti. Redko mine dan, da ga ne jem. Če ga ni v hladilniku se počutim na pol gol. In sovražim dni, ko v Hoferjevi trgovini ostane samo natur okus, ki mi ne sede toliko, kot mi sede pikantni. Humus imam najrajši v tortiliji in z rukolo, čeprav sem sedaj odkril, da je odličen tudi z ajdovim kruhom z orehi.

Sam nimam rad odvisnosti. V bistvu se jih izogibam. Ne pijem alkohola, že več kot dve leti se prehranjujem vegansko, zadnje tri mesece nisem spil kapljice Coca Cole in minimiziral uživanje sladkorja na minimum. Vendar si življenja brez humusa ne znam predstavljati.

Ko sem pred 15 in več leti prvič poskusil humus je imel okus dejansko po “zemlji”. Bil je ogaben. In sem ga zasovražil za vrsto let. Parkrat sem ga delal sam doma, pa vendar okus ni bil tisti pravi. Pred približno tremi leti sem ga odkril v Hoferju. In z napisom vegan. Kljub temu, da se takrat še nisem prehranjeval vegansko sem ga poskusil. Bila je ljubezen na prvi okus in še vedno ostaja.

Če ga še niste odkrili, potem vam odsvetujem. Povzroča odvisnost. In posledično ga bo zame manj ostalo. Najdite si svojo odvisnost :)