Z leti je vse več stvari, ki me motijo. Tudi glasna glasba je ena izmed tistih stvari, ki me vse bolj moti v lokalih. Saj veste, pridete z družbo na pijačo in pogovor. V lokalu je glasba, ki pa postaja vse glasnejša, posledično se prilagodiš temu, da govoriš glasneje. Ampak to počne celoten vrt lokala. V nekem trenutku se zaveš, da se vsi derejo, da se sploh lahko slišijo. Škoda, ker v tistem trenutku ne zmanjka električne energije, kajti to bi bilo zabavno slišati …

Da o polomljenem glasu naslednje jutro, ki ni posledica alkohola, niti ne izgubljam besed. Zakaj se lastniki lokalov odločajo, da bodo imeli zelo glasno glasbo se mi niti ne sanja. Mogoče pa je smisel v tem, da se čim hitreje menjajo stranke in tako lokal več zasluži – namreč, če je glasba tako glasna, da se ne da ob njej pogovarjati – spiješ in greš. Da o izboru glasbe niti ne izgubljam besed – ampak o okusih se seveda ne razpravlja.

Verjetno je krivda v meni, kot sem zgoraj že omenil, da me z vsakim letom moti več stvari. Vendar, če grem z nekom na pijačo in pogovor, potem si dejansko želim, da se lahko na vrtu, ali pa celo v lokalu pogovarjam in da nimam zjutraj zlomljenega glasu. Predvsem pa, da slišim sogovornika, ko se z njim pogovarjam.

Če se zaradi glasne glasbe ljudje manj pogovarjajo in več popijejo, potem razumem logiko gostincev. Sam pa bom definitivno iskal lokale, kjer se bom lahko normalno pogovarjal in kjer ne bom slišal vsake besede ljudi za sosedno mizo. Če ima kdo na “lagerju” kakšen tak lokal – na dan z besedo. Večno bom hvaležen …

One Response to Zakaj je v lokalih glasba tako glasna, da se ne da normalno pogovarjati

  1. Špela pravi:

    Ko smo letos familijarno križarili po nemški romantični cesti, nam je v gostinskih lokalih prav to padlo v ušesa – da nam nič ne pada v ušesa. Kakšen blažen mir, relaksacija, normalen pogovor… Bilo je res prav osvežujoče! Ker v Ljubljani zadnja leta bolj malo hodim po lokalih, v tem trenutku vem samo za en kotiček, kjer je glasba v mejah normale in se da celo kak sestanek normalno opravit – Kavarna SEM.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.