Pred par dnevi sta Štajerska varda in Andrej Šiško burila duhove v Sloveniji. Desnica je trdila (celotna SDS falanga), da za tem stoji ZZB NOB in da gre za odvračanje pozornosti od ministrske ekipe. Dnevnik je danes objavil drugačno resnico – v bistvu je šlo za SDS akcijo, ki pa jim očitno zopet ni popolnoma uspela. Pričakovano, kajne?

Zadnje čase SDSu ne gredo od rok njihove akcije. Najprej so dobili volitve, pa vendar Janez ni uspel sestaviti vlade. Za to je šlo ogromno denarja, ki je pritekel iz tujine – sedaj se vračajo usluge, ki so že vidne na evropskem političnem parketu, ko nihče od slovenskih evropskih poslancev EPP ni podprl postopka proti Madžarski po 7. členu pogodbe o Evropski uniji. V bistvu je bilo to povsem pričakovano. Usluga je pač usluga.

Pa vendar, nazaj k Štajerski vardi. Po tem, ko je prišel v javnost podatek, da je bil glavni rekruter v Štajersko gardo Matej Lesjak, ki je član SDSa in ko so jim mediji namenili največjo možno pozornost – namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce se je Andrej Šiško sončil v soju žarometov in razlagal, da je šlo zgolj za to, da razburkajo Slovenijo.

No, ni šlo zgolj za to, kljub temu, da ga je preiskovalni sodnik izpustil in je zopet dobil medijsko pozornost. No, v tem času se je odločil tudi še za par popravkov svoje zgodbe – o tem, da je šlo za airsoft orožje, čeprav je že par znalcev o orožju razlagalo, da je šlo za pravo orožje – konkretno za vojaško avtomatsko puško Crvena zastava 70.

In ker obstaja sum, da se ponovi dejanje, so ga policisti zoper pripeljali v pripor. Se mi pa ob tem poraja vprašanje – če še nimamo primera v Sloveniji o nasilni spremembi ustavne ureditve, zakaj se tega primera ne lotijo najboljši pravniki, ki ne bodo “zajebali” kot je to v navadi v Sloveniji. Ko namesto, da bi dejansko dokazovali primer, se vse skupaj ustavi na proceduralnih napakah.

Še zaključek. Očitno SDS nima sreče in se jim vse skupaj sesuva kot hišice iz kart. Ampak njihovi verniki jim še vedno verjamejo. Če laž ponavljaš dovolj dolgo – ne postane resnica …