Sekretar stranke SDS Božo Predalič si avtorske pravice v letu 2018 predstavlja po svoje. Namreč, če najde fotografijo na spletu, potem jo lahko izkoristi za to, da ustvari #fakenews. In ko mu lastniki povedo, da je ta fotografija avtorsko delo in je bila ustvarjena leta 2016 in ne 2018, kot trdi on, potem utihne.

Na tviterju je Božo Predalič danes zjutraj objavil tvit, kjer je želel pokazati, kako vihrajo rdeče zastave v Kopru leta 2018.

Fotografijo je našel na spletu. Pri tem je pozabil omeniti, da ni bila posneta v letu 2018, kot je trdil v tvitu, ampak leta 2016 – posnel jo je fotograf Aleš Beno in je last časnika Finance. Ko ga je Petra Sovdat na to opozorila se je začelo z izgovori:

Očitno se ljudje še vedno ne zavedajo, da ni vse, kar najdejo na internetu last vseh. Tudi to, da se potvarjanje novic slej kot prej odkrije. In v tem primeru je bil plan Boža Predaliča razkrinkan v zelo kratkem času.

Mogoče pa se je pri vsakem tvitu stranke SDS in njenih podpornikov potrebno vprašati točno to – gre #fakenews? V bistvu odgovora ne bom niti zapisal, saj je zelo jasen, kajne?