Anže Logar, kandidat za župana Ljubljane / Pozdravimo Ljubljano in za Ljubljano brez korupcije

Županske volitve. Največ pozornosti ima trenutno Ljubljana, kjer so se v stranki SDS odločili, da v bitko za župansko mesto pošljejo Anžeta Logarja, ki naj bi pariral Zoranu Jankoviću. Slogan Logarja je – Pozdravimo Ljubljano.

To, da nima niti osnovnih pogojev, da postane župan je verjetno jasno vsakomur. In dokler bo Zoran Janković kandidiral za župana, mu bo kdorkoli težko pariral. Nekateri so pač teflonski in se na njih ne prime nič. No, za razliko od Zorana pa ima Anže zanimiv slogan – Pozdravimo Ljubljano.

Sicer ne vem točno ali jo pozdravlja, ali jo ima namen zdraviti. V slednjem primeru bi se vprašal, če so potem tudi Ljubljančani bolni, da jih je potrebno zdraviti. In če gre za to, gre za precej nizko podcenjevanje Ljubljančanov. Sam nisem Ljubljančan, vendar po pričevanju tujcev in tudi lastnem opazovanju, se je Ljubljana v letih Jankovićevega županovanja spremenila.

Ampak tole ni zapis o Zoranu, ampak Anžetu. Mogoče bi, za začetek Anže poskusil trenirati nasmeh. Z njim odkleneš marsikatero srce, kar Zoran zelo dobro razume in je na tem področju svetlobna leta pred ostalimi. In v bistvu ni tako težko, če si malce bolj ljudski človek, ker te imajo ljudje radi. In župan mora biti človek, ki ga imajo ljudje radi.

Anže Logar napoveduje, da v Ljubljani, ko bo on župan, ne bo več zastojev. Ja, poznamo obljube, ki smo jih deležni vsake štiri leta in potem kar naenkrat ni ne duha ne sluha več o njih. Glede na to, da je bil vrsto let mestni svetnik, potem mu je verjetno jasno, da to ni tako preprosta rešitev. Je pa dobra floskula, ki jo lahko s pridom uporablja pri komunikaciji.

Anže Logar je za Ljubljano brez korupcije. Verjetno bo vzore in vzorce iskal v lastni stranki. Povsem ga razumem. Tudi to je ena izmed obljub, ki je težko dokazljiva. Če bi se dalo te stvari preprosto dokazati, bi njegova stranka najbolj z veseljem že vrsto let to dokazovala sedanjemu županu Ljubljane.

Anže Logar bo zagotovil prihod znanja in znanstvenikov v Ljubljano. Hm. Tale oreh bo precej trd, če ne gre zgolj za puhlico. Namreč, če želi pripeljati v Ljubljano razne evropske agencije, ki bi tukaj imele sedež, potem potrebuje investitorje, ki bodo zgradili hotele, ki bodo zgradili objekte, ki bodo primerni za uslužbence teh agencij. Če gre za floskulo – v Sloveniji in tudi v Ljubljani je kup znanja in znanstvenikov.

Anže Logar bo odpravil čakalne vrste. Jaz sem bil sicer prepričan, da je to delo ministrstva za zdravje, ampak naj bo po njegovo. On si bo očitno vzel pravico, da uredi še to.

V bistvu je njegova vizija malce več, kot vizija župana. Mogoče pa je tole zgolj nabiranje “točk” javnosti, ki mu bodo odprle vrata da postane predsednik SDS in tako stranki vrne tisto, kar ji manjka – možnost sestave vlade, če že zmaga na volitvah. Župan Ljubljane pa ne more postati Anže Logar – predvsem ni dovolj preprost in predvsem ni dovolj “ljudski” človek. Ko ima trenutni župan največjo konkurenco v takšnem kandidatu, ga verjetno ni niti najmanj strah, da bi ga lahko premagal.

  1. Povsem nasprotno od tega. Vidi se, da si županov podpornik, pa še iz Ljubljane nisi in kritiziraš nekoga, katerega sploh ne poznaš, veš pa samo, da ga je potrebno očrniti, kar smo pa vajeni od takih. Ni ti važno, koliko je župan dolžan, koliko je “odpisalo” sodišče, koliko je obtožb, ki so do zadnje dokazljive in bodo verjetno pometene pod preprogo. Zadolžitev Ljubljane je vsaj za 5 generacij in to gladko pozabiš, ceste so v stanju kot po 2. sv. vojni, povsem napačno pa se urejajo izključno v Centru in nikjer drugje. Še bi lahko našteval, pa se mi ne da, vedi pa, da sem iz Ljubljane in zadevo spremljam in VEM.

Komentarji so zaprti.