Demokracija / afera Kengurujčki – je šlo za načrtovano diverzijo proti zasebnim vrtcem in šolam

Saj ni res, pa je. Demokracija je dogajanje v varstvu otrok Kengurujčki izkoristila za to, da je na dan splavila teorijo zarote – v bistvu gre po njihovo za načrtovano diverzijo proti zasebnim vrtcem in šolam, potem ko je koalicija začela vojno proti podjetnikom ..

No, v članku gredo še malce dlje. Njih so viri obvestili, da bi lahko šlo pri tej aferi za načrtno diverzijo. Razumem. Vsako priložnost je potrebno izkoristiti za boj proti tistim, ki mislijo drugače. In čeprav nimajo nobenega dokaza diverziji, so izkoristili priložnost za to, da so obračunali z vlado in v zgodbo o mučenju otrok vpletli še vojno proti podjetnikom.

Seveda so šli v članku še dlje – v svoje insinuacije so dodali še Zorana Jankovića in njegovo župansko kandidaturo in tudi Mira Cerarja. Vendar to je bilo pričakovano. No, nekako se počutim razočaranega, ker ni v zgodbo vpet še kakšen bivši minister, pa vse tja do Milana Kučana. Očitno Demokracija popušča, ali pa jih dejansko nihče ne bere, ker so njihove zgodbe preveč fantazijske in nimajo stika z realnostjo.

Še bolj smešno je, da avtor članka v Demokraciji zapiše, da je zavod v zasebni lasti, lastnico, katere imena nam žal ni uspelo izvedeti, pa je kazensko ovadena. Če bi dotični novinar namesto svojih virov uporabil Google, bi lahko zelo preprosto prišel do vseh informacij o lastnici, kot tudi o njenem sinu in vsem ostalem – kar so kasneje dopisali. In če bi znal avtor uporabljati web.archive.org, potem bi lahko dobil tudi ceno mesečnega varstva otrok. In ne, ni šlo za to, da bi katerikoli medij skrival ime lastnice, kot je avtor želel poudariti, pa mu niti najmanj ni uspelo.

Vendar, ko gre za senzacijo, predvsem pa, ko se gre za obračun z vsemi ostalimi, potem avtorji ponavadi pozabijo na osnovne postulate novinarstva. No, v tem primeru bi bil sicer to čudež, predvsem pa si težko predstavljam članek na Demokraciji, ki ne bi imel par ? in kjer ne uporabili parkrat naj bi, lahko bi, itd … Mašila s katerimi se pač ognejo vsakršni odgovornosti za svoja natolcevanja.

  1. Noro, noro, noro, kaki pacienti. Direkt za v Polje so, pa na elektroške…bolniki prfuknjeni.

Komentarji so zaprti.