Zadnje čase je na tviterju vse več “pizdenja” nad letalskim prevoznikom Adria Airways. Le redki so tisti potniki, ki jim na cilj uspe priti v predvidenem času, vse več pa je tistih, ki na cilj pridejo z zamudo, ali pa celo z vmesnim postankom. Vendar tisti so še srečni, saj je veliko letov tudi odpovedanih vnaprej.

#sarkazem / Je pa pri tem tudi nekaj dobrega. Namreč, če letite v Prago, se vam lahko zgodi, da imate vmesni pristanek tudi na Dunaju, ali pa recimo če letite iz Amsterdama imate precej veliko možnost, da se boste vmes ustavili tudi v Parizu. #sarkazemoff

In namesto, da bi let trajal eno uro in seveda je vaš čas tempiran in usklajen z vsemi obveznostmi, ki vas čakajo, se zgodi, da boste za to porabili več ur in vam bodo plani padli v vodo. Če gre za poslovne obiske, si niti ne predstavljam izgovorov, ki jih boste morali uporabiti, predvsem pa kako vedno znova razlagati, da je problem v letalskem prevozniku Adria Airways.

Pred časom je na Websi dobila Adria nagrado v kategoriji Facebook skupnost Adria Airways – pa vendar se mi zastalja precej preprosto vprašanje – komunikacije, kot je spodaj razvidno iz tvitov ni na tem komunikacijskem kanalu. Tudi na Facebooku ne komunicirajo nič o zamudah in prestavljenih letih – imajo pa kup fotografij in poskušajo vplesti v komunikacijo svoje sledilce.

No, vsekakor želim tistim, ki letijo z Adrio čim manj izgubljenih ur, predvsem pa upam, da uveljavljate svoje pravice – ki vam v primeru odpovedi, združevanja letov in vsega ostalega, kar se dogaja z Adrio tudi pripadajo.

Če se vrnem k naslovu – mogoče pa je to adrenalinsko početje komu celo všeč. Da ne ve, kje bo tisti dan pristal, ali katere kraje bo obiskal na preprostem manj kot uro dolgem poletu. No, ni temu tako, kajne?!