Med 17. in 19. oktobrom bo v Portorožu potekal že 25. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben. Na tekmovanje so prijavljena kreativna dela iz 28 držav, največ del je prijavila Romunija (188 del), sledi pa ji Rusija (149). Prvič v zgodovini Zlatega bobna bosta na tekmovanju sodelovali tudi Španija in Portugalska.

Dela je prijavilo 196 različnih agencij, ki se bodo potegovale za nagrado Zlata vrtnica, 28 različnih agencijskih mrež se bo potegovalo za nagrado Zlata mreža, 103 neodvisne agencije pa za Golden Dragon Award.

Mladi kreativci so na tekmovanje za Mlade Bobnarje prijavili 172 posterjev. Vsebinsko se letos osredotočajo na krepitev blagovne znamke Piran – Tartinijevo mesto.

Letošnja prijavljena dela bosta ocenjevali dve žiriji, sestavljeni iz 22 vrhunskih mednarodno priznanih strokonjakov iz kreativne industrije. Dushan Drakalski, izvršni kreativni direktor za Evropo pri Ray Productions na Češkem, je predsednik sekcije KAJ, Adrian Botan, globalni izvršni kreativni direktor, McCann Worldgroup, in predsednik evropskega sveta za kreativno vodstvo, pa predsednik žirije ZAKAJ.

Vsa dela, ki so jih prijavili mladi bobnarji, bo ocenjevala izvrstna žirija pod vodstvom predsednice Josefine Richards, kreativne direktorice agencije INGO Stockholm.