Se spomnite polemik, ki jih je pred časom povzročil poslanec Miha Kordiš, ko je omenil nacionalizacijo podjetnikov? Se spomnite skoka v zrak parih podjetnikov, ki so zagrozili z odhodom v tujino zaradi vključitve kapitalskih dobičkov v dohodninsko osnovo, kar je zapisano v koalicijski pogodbi?

Eden izmed njih je bil tudi Ivo Boscarol, ki je bil tudi v strateškem svetu, ko je vodil vlado Janez Janša. Bil je najglasnejši, ki je skočil v zrak od tem predlogu koalcije o vključitvi kapitalskih dobičkov. No, on se je v nekem času zavzemal za obdavčitev samskih, ampak to je druga zgodba.

Njegova letala, ki so ponesla ime Slovenije po celem svetu in dobila prestižne nagrade Nase so nekaj na kar smo lahko ponosni vsi Slovenci. Vendar je dejstvo, da teh letal ni mogoče prodajati v ZDA, ker Slovenija nima bilateralnega sporazuma s področja letalske varnosti. Zato se je Ivo Boscarol že krepko pred volitvami odločil, da bo del proizvodnje selil v Gorico in tudi gradnja se je že začela preden smo sploh šli na volitve. Če me spomin ne vara, že nekje leta 2011.

Seveda obstaja možnost, da je Ivo Boscarol že vnaprej vedel kaj se bo zgodilo. Ali pa obstaja druga opcija, ko je pač izkoristil moment in pokazal svojo namero, da se res seli v tujino in s tem obračunal s trenutno vlado, ki sicer nima nič z njegovo selitvijo.

To selitev je želel očitati Matej Tonin predsedniku vlade Marjanu Šarcu na tviterju, vendar mu je Šarec lepo vrgel nazaj žogico in dokazal, da gre zgolj za lep manever podjetnika, ki pride prav desnici ob obračunavanju s trenutno koalicijo. Ivo Boscarol je včeraj še poudaril, da se ne bo več pojavljal v domačih medijih …

V to debato se je vključil tudi ekonomist Jože P. Damijan, ki je pokazal še par stvari: