Pizzerija Capriccio na Trubarjevi v Ljubljani

Pizzerija Capriccio je novost na Trubarjevi v Ljubljani. Lokacija je zamenjala že par lastnikov, sedaj pa je tukaj svoj “dom” našel Italijan Stefano Rado, ki se je iz Padove preselil v Ljubljano, ker ga je tako očarala. V Padovi ima dve restravraciji, vendar je v Ljubljani pogrešal ‘ristopizzo’. Medtem, ko se nekateri selijo v Italijo, drugi pridejo v Slovenijo.

Naj kot vegan na začetku povem, da imajo na meniju dve pizzi, ki sta primerni za moj način prehranjevanja:

  • marinara, ki zadnje čase postaja moja najljubša pizza (cena je 6 evrov)
  • veganska, ki ima več zelenjave (cena 10 evrov)

Za preizkus pizze in s tem picerije izberem vedno najbolj osnovno pizzo. V tem primeru je bila to marinara, ki je sestavljena iz testa, paradižnikove omake in česna. Ker na njej ni sira in vsega ostalega se dejansko začuti okus testa in pelatov.

Recept za pizzo je Stefano prinesel iz Padove in se razlikuje od pizz, ki jih lahko dobimo v piceriji Verace. Tudi to testo vzhaja 48 ur, vendar je očitno uporabljena drugačna moka, saj je pečena pizza bolj “crunchy”, kot je v Verace, kjer velikokrat dobiš precej tekočo.

Testo je precej tanko in ni takšno, kot smo ga navajeni iz marsikatere domače picerije. Vendar je okusno in precej bolj spominja na italijanske pizze, ki jih jem ponavadi ko skačem naokoli po Italiji. Predvsem pa sem bil navdušen nad tem, da pizza ni bila zažgana, kar se pogosto zgodi v picerijah, kjer pečejo pizze zelo kratek čas in kjer je testo vzhajalo dolgo časa.

Glede na to, da se je v tem prostoru v zadnjih letih zamenjalo že kup lastnikov (Čerin, Cavallino, Kralj Žara, grška restavracija), upam, da tale picerija ostane dlje časa in da bo razširil ponudbo še na ostale italijanske jedi.

Posebnost picerije je, da je picopek Italijan, prav tako pa je tudi velik del osebja iz Italije. Tako da, če želite govoriti italijansko, je Capriccio prava izbira za vas. In glede na ime, bodo znali zadovoljiti vse vaše muhe. Pa baje imajo odlične sladice – ampak ni bilo nič veganskega.

  1. Zgleda vegani enacite dobro pico z nadevi, ki ustrezajo vasi filozofiji? Kako testo vzhajano 48h, tole je neka padovansko-kitjska verzija kmečke pice, ki te zabije da komi vstanes…
    et tu?

Komentarji so zaprti.