Saša Arsenovič / kandidat za župana Maribora / lista Za Maribor

Saša Arsenovič je kandidat za župana Maribora. Poleg vseh ostalih imen, ki se pojavljajo, je ravno on povzročil največjo nervozo pri Bojanu Požarju, ki mu je namenil celoten članek – očitno je njegov moto preprost – diskreditacija vsakogar, ki mu ni povšeči. No, na žalost (ali na srečo) Bojanu zadnje čase stvari ne gredo dobro od rok in posledično so njegove besede dokaj prazne in brez vsebine.

In če se nekomu kandidat za župana zdi tako pomemben, da ga je potrebno poskušati diskreditirati na vsak način, potem je defintivno vreden mojega zapisa. Kljub temu, da ga ne poznam in da ga še nisem srečal v življenju. Gre pa za mojo preprosto logiko – medijski umori so plačani, jaz pač nisem. In všeč mi je, ko lahko kontriram ljudem, ki dobijo plačila za medijske umore, ki pa jim zadnje čase niti ne uspevajo, niti niso več merodajni, ker jim nihče več ne verjame.

Mogoče je potreben skok par let nazaj, ko je bil župan mesta Maribor Franc Kangler. Ko so se zgodili #gotofje protesti je bilo jasno, da kdorkoli bo stopil v njegove čevlje bo imel težko delo, predvsem pa, da je Maribor mesto, ki potrebuje pritok denarja, še bolj pa mesto, ki potrebuje dobrega “gospodarja”, ki bo znal stvari spremeniti na bolje. Veliko upov je bilo položenih v Andreja Fištravca, pa vendar ni bilo veliko rezultatov, ki bi pokazali njegovo vlogo. V bistvu je imel očitno precej veliko nesreče s projekti, ki jih je obljubljal in posledično je izgubil zaupanje Mariborčanov.

Ko se je pred dnevi pojavilo ime Saša Arsenovič za županskega kandidata, se je zgodila snežna kepa. Bojan Požar je spisal tekst, kjer obračuna z njim. No, bolj kot z njim obračuna z vsemi ostalimi, Saša Arsenovič pa postane kolateralna škoda:

  • ker naj bi kandidiral s pomočjo SMCja je bilo to preveč moteče za Bojana in posledično je “opomnil” javnost na vse, kar se je dogajalo s SMCjem. Saša Aresnovič se odloči, da bo zbiral podpise
  • potem je našel podatke, da so podjetja Saša Arsenoviča visoko zadolžena – če bi se spoznal na bilance, ali pa če bi vprašal kaknšnega ekonomista, bi izvedel, da temu pač ni tako. Se pa dobro bere, če nekdo zapiše, da bo Maribor dobil najbolj zadolženega župana. In ljudje imajo radi takšne izjave, čeprav iz konteksta
  • kandidat za župana, ki ima v Mariboru kup lokalov posluje s mestno občino. “No Shit Sherlock” – kako pa je to uspelo ugotoviti Bojanu? Za to pa si dejansko zasluži vsaj Pulitzerja

Kdo je torej Saša Arsenovič. Tako’s, eden izmed kultnih lokalov je bil njegov. Zastopal je blagovno znamko S. Oliver za celoten Balkan. Njegov je lokal Rožmarin, Galerija Gosposka, Hotel in gostilna Maribor, sobe Garden Rooms …

Očitno ve kaj dela. In to kar dela v Mariboru očitno dela zelo dobro. In če je njegov vzornik Zoran Janković, potem je jasno kje je težava. V tem, da očitno pripada bolj levemu polu.

In ko sem iskal informacije o njem, sem odkril kje je mogoče problem, da ga Bojan ne mara – Saša je bil odličen tenisač. No, tudi Bojan je bil, sicer ne tako odličen, ampak so ga pa nekateri imeli radi v tistem času. Mogoče pa od tu izvira ta zgoraj omenjena škodoželjnost in predvsem obračun s kandidatom za župana Maribora.

Kot nekdo, ki ne živi niti v Ljubljani, niti v Mariboru si pa želim, da bi tudi Maribor postal takšna turistična točka, kot je postala Ljubljana v zadnjih letih. In nekdo, ki je uspel že pred davnimi časi prebuditi Maribor, bo verjetno znal prebuditi samo občino in storiti korak, ki že dlje časa ni bil storjen.

Foto: Jošt Gantar
  1. Prvo se bodo moral stajerci otresti te “Toti ljubljancani so fsega krivi!” mentalitete, ki prevladuje ze od osamosvojitve naprej. Ker najlazje je pac vedno kriviti druge za svoje probleme.

  2. ta tip se vedno brise nevtralne komentarje? (screenshots saved)

Komentarji so zaprti.