Sovražim počasen internet v hotelih

Piše se leto 2018. Sam sem precej pogost obiskovalec hotelov v Sloveniji in v bližnji okolici. Vendar kljub temu, da smo v letu 2018 se ponavadi v vseh hotelih srečujem z enakim problemom – internet v hotelih je počasen. Ali pa celo nedelujoč.

Tipična zgodba. V hotelih večinoma zgolj prespim. Pridem pozno v hotel in grem zgodaj iz njega. Vendar bi v vmesnem času rad opravil še kup stvari, ki jih imam opraviti na internetu. Za slednje pa včasih potrebujem hitri internet. Tukaj pa nastane problem.

Ko se mi uspe povezati na hotelski wifi in ko začnem uporabljati njihov internet se spomnim kako je bilo pred mnogimi leti, ko si za vsak klik na internetu čakal, da se ti je odprla povezava in upal, da se do konca naloži.

Prva stvar je, da preizkusim hitrost interneta preko speedtesta. In številke so zanimive. Zadnjih nekaj hotelov, kjer sem prespal se ponaša s “hitrim internetom”: 2M/256k, 4M/1M, 1M/512k …In potem si to povezavo deli več uporabnikov in je uporaba hotelskega interneta vse prej kot uporabna.

Pa vendar po drugi strani razumem lastnike in upravljalce hotelov. Zakaj bi plačevali več, če pa je osnovna storitev povsem dovolj. No, marsikateri hotel ima tudi plačljivi internet in tam so precej višje hitrosti. Ali pa če v hotelo počakaš na res zgodnjo jutranjo uro, ko je manj uporabnikov na internetu in potem poskusiš srečo. Mogoče bi samo strokovnjaki morali pogledati kaj se dogaja znotraj mreže in urediti te stvari na način, da bi hotelski obiskovalci lahko v miru poslali elektronsko sporočilo, ali pa objavili par fotografij na facebooku in to se to ne bi končalo s “connection timeoutom”.

Na srečo že vrsto let obstaja alternativa hotelskemu internetu. Telefon s hotspotom in potem normalno surfanje z normalnimi hitrostmi, ki omogočajo brezksrbno in predvsem normalno uporabo interneta. In ja, to je rešitev zaradi katere ne pizdim vedno čez hotele. Če boste pozorni, boste ugotovili, da takšno rešitev uporablja še cel kup ostalih gostov v hotelu, ker vidite njihove hotspote.

p.s: trenutno ležim v hotelski postelji in uporabljam hotelski internet – hitrost je 812k/118k …

  1. Ali pa, če bi ljudje (predvsem, kadar so v hotelu na počitnicah) pustili internet pri miru in uživali lepote realnega življenja.

    1. ah, ce bi bilo tako preprosto – nekateri delamo tudi na pocitnicah.. in za delo potrebujem internet. hiter internet.. :)

Komentarji so zaprti.