Ali sem edini, ki v hotelu vzame gel za tuširanje in kremo za telo s seboj domov?

Zadnja leta veliko časa preživim v hotelih. Med seboj se razlikujejo po številu zvezdic, po vonju, po opremljenosti in tudi po pripomočkih za tuširanje in nego kože, ki so na voljo v kopalnici. In jaz sodim med tiste hrčke, ki vzame domov gel za tuširanje in kremo za telo. In verjetno nisem edini?

Vonj mi je precej pomemben. In tako so mi v hotelu tudi pomembni tudi pripomočki, ki jih uporabljajo. Nekateri hoteli izbirajo “dizajnerske” kozmetične pripomočke, drugi povsem navadne, tudi v takšnih hotelih sem bil, kjer te stvari niso zapakirane v embalažo, ampak se uporabljajo stenski “dozatorji”. Če na to gledam preko onesnaževanja okolja, potem so slednji še najmanj sporni, kajti male embalaže so ponavadi zgolj za enkratno uporabo in posledično jih vsak dan v hotelu pristane veliko v smeteh.

Glede na to, da sta v hotelski kopalnici ponavadi dva seta, gre ponavadi en z menoj domov. Če seveda diši. In ponavadi šampona za lase ne potrebujem! Sicer ne vem povsem točno za kaj ga potem uporabim, vem pa, da imam teh kosov v toaletni torbici precej veliko. Očitno jih “hrčkam”.

Že večkrat sem namreč v hotelu iskal opcijo, da bi kupil kozmetične pripomočke, če mi le ti tako dišijo. Saj veste, v hotelski kopalnici testerji, na recepciji pa možnost nakupa le teh. Pa vendar se nikomur to ne zdi očitno tržna niša, ki bi bila vredna razmisleka. Mene pa bi precej razveselilo, da ne bi vedno uporabljal istih gelov za tuširanje in bi dejansko kupoval tiste, ki mi dišijo tudi po uporabi na telesu.

Tole spodaj je kozmetika iz hotela Park v Splitu, ki mi je najbolj dišala. Kljub temu, da sem si takrat želel kupiti celoten set njihove kozmetike le te nisem nikjer dobil. Škoda …

  1. Roberto Cavalli zadeve so presneto drage. En gel za tusiranje pride nekaj malega cez 20 eur, ker je pac dizajnerska znamka. :)

  2. kje kje? :)

    v bistvu se mi bolj splaca it nazaj v hotel v split in placati nocitev :)

  3. Nekatere hotelske verige to že imajo. Hilton ima Hilton to Home pa recimo v Hi Hôtelih prav drago prodajajo njihovo hotelsko [spa] kolekcijo. Drugače pa jasno – vedno vzamem s seboj. Če ne prej na jadranju prav pride. V marinah večinoma nimajo dozirk.

    1. nisem se spal v hiltonu :)

      sem pa od nekdaj sanjal, da bi kupil nekaj, kar mi disi – ker ko si v hotelu, tudi impulzivno nakupujes :)

Komentarji so zaprti.