Kako vem, da se približuje konec leta? Na Facebooku delijo brezplačne vinjete! Brezplačna vinjeta na Facebooku je namreč “evergreen” in konec leta veliko “uspešnih in nadebudnih community managerjev” poskuša pridobiti večje število sledilcev in “všečkov” s preprostim načinom – všečkajte stran, delite objavo in v komentarju označite prijatelja, ki potrebuje vinjeto.

Kljub temu, da sam ne poznam nikogar, ki bi dobil brezplačno vinjeto na facebooku, očitno ljudje verjamejo v to, da jim bo tokrat uspelo. In kljub temu, da vsako leti pizdim nad tem, se očitno vsako leto pojavi veliko število novih “community managerjev”, ki uporabijo “copy/paste” akcijo izpred leta, ki očitno kljub vsemu – deluj.

Kljub temu, da smo v letu 2018, očitno ljudje še vedno verjamejo, da bodo dobili zastonj vinjeto – sploh na facebook straneh, kjer ni podatkov o upravljavcu (lastniku strani), kjer ni podatkov o tem, kdo podarja vinjeto … Vendar je dovolj že to, da omenite, da je nekaj brezplačnega in takrat ljudje mrzlično pridejo in lajkajo in delijo in komentirajo.