Tonight by Viberate / aplikacija za odkrivanje dogodkov in lokalov / podarjajo 500 brezplačnih vstopnic

Tonight je aplikacija podjetja Viberate, ki uporabnikom omogoča odkrivanje dogodkov in lokalov v njihovi bližini. Znotraj aplikacije imajo “hotspots”, ki prikazujejo kje se največ dogaja v tistem trenutku, prikazujejo glasbenike, ki so trenutno v vašem mestu in omogočajo odkrivanje novih glasbenih izvajalcev. Na začetku pa podarjajo 500 brezplačnih vstopnic za različne koncerte in dogodke.

Viberate je podjetje, ki analizira ogromne količine podatkov in jih pretvarja v uporabne statistične informacije za glasbene profesionalce z vsega sveta. Poleg tega so v ICO fazi izdali svoj “token” VIB, sedaj pa predstavljajo svojo aplikacijo, ki rešuje problem, ki ga imamo ljudje, ki se zadnji čas odločimo, da bomo šli nekam zvečer. Kam iti? Kje se kaj dogaja? Kje ima koncert moj priljubljeni izvajalec?

Aplikacija Tonight je na voljo (zaenkrat le v Sloveniji):

Ko si naložite aplikacijo, vas čaka registracija. Lahko se registrirate s pomočjo Facebooka, ali pa ročno. Potem sledi izbor vaših priljubljenih zvrsti glasbe in izbor petih vam najboljših glasbenikov / skupin. Ko opravite ta del lahko začnete odkrivati aplikacijo.

Prva možnost je iskanje po dogodkih ali po lokacijah. Vnosi dogodkov so ročni in pregledani, da zadostijo pogojem, ki jih zahtevajo. Naslednji sklop so nocojšnji dogodki – del, ki bo prišel meni še kako prav, ko se bom zvečer odločal kam bi šel. Glede na to, da sem do sedaj iskal informacije na različnih spletnih straneh in ponavadi ostal doma, ker nisem odkril ničesar pametnega – upam, da bo Tonight rešil ta moj problem.

Pod “Featured events” je del, kjer sedaj podarjajo brezplačne vstopnice – povabiti morate prijatelje, da začnejo uporabljati aplikacijo in že sodelujete v žrebanju za vstopnice. Če vas bom povabil k uporabi aplikacije – je to zato, ker bi rad dobil karte za kakšen že razprodan dogodek! Zaenkrat še ni mogoče kupovati kart znotraj aplikacije, vendar to napovedujejo za prihodnost – za tiste dogodke, kjer je potrebno kupiti vstopnice vas pa preusmerijo na stran prodajalca vstopnic, kjer jo lahko kupite.

Zanimiv del je tudi “Artist in town”, kjer lahko mimogrede odkrijete kakšnega novega izvajalca, za katerega niste vedeli, da je sploh v vaši bližini. In ko odkrivate izvajalce vam sistem sam ponudi tudi nove izvajalce, ki jih do sedaj še mogoče niste imeli priložnost odkriti. Dogodke si lahko shranite za kasneje, ali pa jih delite s prijatelji – na različne platforme.

Naslednji del je že zgoraj omenjeni “hotspots”, kjer preko “heatmapa” odkrivate kje se največ dogaja v vaši bližini, prav tako pa lahko preverite “odpiralne čase” lokalov znotraj aplikacije. Zakaj je to pomembno? Ko ob 3. uri zjutraj ugotovite, da še ne bi šli domov, potem vam tole reši muke. Preverite kje se dogaja in potem je odločitev vaša, če boste šli tja.

Aplikacija je zanimiva. In po dolgem času je to aplikacija, ki sem si jo zopet naložil na telefon. Če bo uporabna, pa bom odkril v decembru, ko se veliko dogaja in se ne morem odločiti kam bi šel!