Ko sem pred časom v Hoferju zagledal izdelke Tereza’s Choice sem bil navdušen. Tereza Poljanič, ki stoji za blagovno znamko Tereza’s Choice je znana po svoji kuharski oddaji Zdravo, Tereza in po številnih čudovitih receptih, ki jih objavlja na Teresamisu. V Hoferju je na voljo kup njenih izdelkov: humus, veganska majoneza, bio namazi, bio tofu in tudi veganski burgerji.

Za vse, ki se jezite zaradi poimenovanja izdelkov, ki v osnovi niso veganski – poskusimo ta del preskočiti in poskušajmo razumeti, da je tako najlažje opisati izdelke, ki so namenjeni veganom in ne vsebujejo živalskih sestavin. Hvala!

Kot sem že priznal sem nor na Hoferjev humus, sem se odločil, da najprej preizkusim veganska majonezo Tereza’s Choice z okusom bazilike. Obstaja še izvedenka s curryem in česnom + limono. Cena izdelka je 2,79 evra za 270 gramov. Energijska vrednost 100g majoneze pa je 532kcal.

Ponavadi so veganski izdelki malce drugačni kot so sicer izdelki za vsejedce. Tako je tudi v majonezi Tereza’s Choice, ki je sestavljena iz: sončničnega olja, vode, škroba, sojine moke, kisa, soli, sladkorja, limoninega soka, gorčice …

Sama struktura je malce bolj redka, kot sem bil sicer navajen pri navadni majonezi (če se pravilno spomnim časov, ko sem še jedel majonezo), vendar je vonj bolj prijeten, predvsem pa je njen okus odličen. Malce premalo se sicer čuti bazilike, vendar je tako še boljše, saj lahko tako majonezo uporabim tudi za jedi, kjer bazilika ne paše zraven.

Naslednjič v Hoferju vzamem njene veganske burgerje (veganski patty), ki jih bom lahko primerjal s tistimi veganskimi burgerji, ki so na voljo po Sloveniji.