Bodite dobrodelni / podarite 0,5 odstotka dohodnine nevladnim organizacijam

Dobrodelnost, ki vas ne stane nič. Sliši se zanimivo in skoraj nemogoče, kajne? Svojih 0,5% dohodnine lahko podarite nevladnim organizacijam in tako postanete dobrodelni?

Malo manj kot 60% Slovencev svojih 0,5 % dohodnine ne podari nikomur in posledično ostane neizkoriščenih skoraj 5.000.000 eurov, ki bi jih lahko prejelo preko 5000 organizacij v Sloveniji.

To lahko storite kadarkoli preko sistema eDavki ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri finančnem organu. Upravičencem lahko namenite 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine – skupaj največ petim upravičencem!

Pri tem vam lahko pomaga klik na https://www.cnvos.si/nulapet/, ki vas bo vodil skozi celoten postopek, ki je spodaj opisan.

  • Odločite se za organizacijo

Najprej izberete eno ali več organizacij, ki jim želite podariti del svoje dohodnine.

  • Določite odstotek dohodnine, ki ga želite podariti

Odkljukajte organizacije, ki jim želite podariti svoj del dohodnine (do 5 organizacij) in se vam na vrhu, tik pod iskalnikom, pojavi njihov seznam. Določite odstotek dohodnine, ki ji ga podarjate. Njihova vsota ne sme presegati 0,5 %, na kar vas bo spletna stran tudi opozorila v primeru, da jo boste presegli. Kliknite Tiskanje obrazca.

  • Izpolnite obrazec s svojimi podatki

Vnesite svoje podatek in kliknite Natisni obrazec. Aplikacija vam odpre pdf, ki ga natisnete. Ali pa izberete elektronsko oddajo preko eDavkov.

  • Pošljite obrazec na finančni urad

Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite na pristojen finančni urad. Seznam finančnih uradov je dostopen tukaj.

Voila. Par minut dela in ena izmed 5000 organizacij bo dobila vašo podporo.