Najbolj bran članek na Demokracija.si je dokazano #fakenews članek

Živimo v #fakenews svetu, kjer je nepomembno, kaj je resnica. Par medijev v Sloveniji prednjači v tem. Danes se je Jože Biščak, urednik Demokracije, javno pohvalil, da je najbolj bran članek na Demokracija.si – DNK testi so dokazali, da ima upokojeni poštar več kot 1300 nezakonskih otrok.

Članek so objavili 2. oktobra 2018 in je imel v tem času 86.365 ogledov. Najbolj smešno pri tem je, da so kopiralo vsebino s strani worldnewsdailyreport, ki je dokazano #fakenews stran – WNDR assumes however all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content. All characters appearing in the articles in this website – even those based on real people – are entirely fictional and any resemblance between them and any persons, living, dead, or undead is purely a miracle.

Če bi samo malce pogledali po internetu, bi ugotovili, da gre za izmišljeno zgodbo, kot tudi povsem #fake fotografije, ki so jih uporabljali v članku. Več o tem na https://www.snopes.com/fact-check/postman-fathered-1300-children/

Čestitam Demokraciji, ker se javno diči, da so njihove najbolj brane zgodbe ravno #fakenews. Ko se bo kdo vprašal zakaj je naš svet takšen kot je, potem je tole eden izmed odgovorov. Ker mediji serviraji #fakenews zgodbe in jih bralci konzumirajo povsem brez kritične distance, ali pa minute guglanja.

  1. Zdaj so pa baje eno pravljico izdali … krščansko fundamentalistično o pobu, ki brani vas pred temnimi možmi.

Komentarji so zaprti.