Pazite na vaše novoletne zaobljube. Lahko se vam uresničijo!

Čas novoletnih zaobljub. Čas, ko delamo plane. Čas, ko se odločamo za spremembe v življenju. Ko nič več ne bo tako, kot je bilo. Pa vendar, ko čez par mesecev pomislimo o tem novoletnih zaobljubah se spomnimo, da jih v bistvu nismo niti uspelo realizirati. So pa bile super ideje, če bi jih realizirali, kajne?

Malce bolj plastični primeri: v novem letu neham s kajenjem. V novem letu bom shujšal. V novem letu ne bom cele dneve v službi. V novem letu bom vsak dan tekel. V novem letu se začnem prehranjevati zdravo. V novem letu.. #bullshit!

Če človek želi nekaj spremeniti v svojem življenju, tega ne bo pogojeval z datumom. Preprosto bo premislil in se odločil. Po možnosti bo to njegova odločitev in drugi niti ne bodo vedeli zanjo – ker je tako bolj preprosto, ker je tako tudi precej bolj varno, če se nekdo ne drži svoje odločitve. Najhujši so tisti, ki cele mesece razlagajo o svojih odločitvah.. Ampak jih nikoli ne realizirajo.

Tako tudi sedaj prihaja čas neskončnih zaobljub, ki pa ne bodo nikoli realizirane. Ljudje vedno najdemo izgovore, da nekaterih stvari ne naredimo, ali pa jih odlašamo v nedogled. To nam gre precej bolje, kot pa da premaknemo rit in se spravimo počet nekaj koristnega, nekaj kar bi nam celo pomagalo v življenju.

Pa ne gre samo za šport. Gre za odločitve, ki bi jih morali sprejeti in jih udejanjiti, ampak čakam in odlašamo. In vsak dan, ko se spomnimo na to, imamo slabo vest.

Sam verjamem v spontano spreminjane človeka. Predvsem pa, zakaj bi čakal novo leto, ko pa je lahko vsak dan dan, ko začneš spreminjati sebe in svet okoli sebe. Če seveda obstaja potreba. Če seveda obstaja želja. Če seveda obstaja volja..

Čez par dni povprašajte tiste, ki so se odločili, da bodo z novim letom začeli hujšati, ali telovaditi, če to že počnejo? Odgovor vas bo presenetil.

  1. Moja novoletna zaobljuba je, da bom vsaj enkrat komentiral na tem blogu. Juhuhu, uspelo mi je, bravo naši.

Komentarji so zaprti.