Da, prav ste prebrali. Dars je sporočil, da bodo tudi letos povzročali zastoje na avtocestah, saj bodo prenavljali viadukt Ravbarkomanda in predor Golovec. In letos bodo odstranili še dve tretjini cestninskih postaj, ki jih niso odstranili do sedaj.

Prav tako bodo prenavljali odsek dolenjske avtoceste med Grosupljem in Ivančno Gorico. Sicer največ težav pričakujejo pri obnovi predora Golovec na vzhodni ljubljanski obvoznici, ki bo predvidoma potekala poleti in pričakujejo večje zastoje.

Z drugimi besedami – tudi letos bo Dars poskrbel, da nam na avtocestah ne bo dolgčas in da bomo čas preživljali tako, da bomo opazovali prazna gradbišča mesece in mesece.

Ko sem že ravno omenil viadukt Ravbarkomanda, kjer bodo spet potekala dela – mogoče bi bilo zanimivo dobiti podatke o tem, koliko denarja je šlo v vseh teh letih za obnovo viadukta in koliko časa je bil viadukt vsaj delno zaprt. Verjetno bi bila številka precej grozljiva, sploh ob zavedanju, da ta viadukt popravljajo skoraj vsako leto vsaj par mesecev – ali pa imam samo jaz tak občutek, da vedno potekajo dela na njem, ko se peljem proti morju.

Vsekakor bo tudi letos Dars poskrbel, da nam med sezono ne bo dolgčas in bomo lahko mirne duše pizdili nad njihovimi zaporami avtocest. Sicer pričakujem, da bodo tudi v smeri proti Štajerski obnavljali cestišča, predvsem v okoli Trojan, vendar me še verjetno niso hoteli navdušiti vnaprej!

2 Responses to Dars bo tudi letos prenavljal viadukt Ravbarkomanda in predor Golovec

  1. Davorka Grižon pravi:

    Obnove so verjetno potrebne in smiselne,lahko pa bi dela izvajali ponoči,ko je manj prometa.Nikakor ne razumem,zakaj se delne zapore ob pogostih vzdrževalnih delih v predoru Markovec pričnejo ob 07:45 zjutraj,ko je jutranja konica in nastajajo daljši zastoji.Lahko bi dela zamaknili za pol ure.
    Pa tudi napoved podražitve cestnin za tovorna vozila bi lahko objavili prej,Nemčija je to objavila skoraj dvema mesecema,ne pa tri dni pred prazniki.Povišanje je kar veliko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.