Vas zanima kje dobite najcenejša korekcijska očala? Na spletu – https://www.dellaspina.si. Kompletna očala, leče in okvir skupaj, za nižje dioptrije do +/- 4,50 (seštevek sfere in cilindrov) stanejo 99 €, za večje dioptrije pa 149 € in vse to lahko uredite preko spleta.

Še več – na dom dobite tri okvirje, ki si jih sami izberete z lečami, ki so primerne za vas – potem pa se odločite, katera očala želite obdržati. Če vam niso všeč, lahko vrnete očala brezplačno vrnete – če se odločite, da so vam všeč, pa lahko dobite za druga očala 20 € popusta, za tretja pa 30 €. Ta objava ni plačana, ali sponzorirana!

Dejstvo je, da so očala draga. Kljub temu, da nekaj prispeva “država”, so optiki pri nas tisti, ki očitno zelo dobro služijo pri okvirjih in tudi pri samih lečah. Ko smo se pred časom doma pogovarjali o cenah očal, sem bil šokiran. Sam jih sicer še ne potrebujem, vendar cene okoli 400 za upokojence vsekakor niso primerne – predvsem pa niso dosegljive.

Marin Medak, ki se je skupaj s podjetjem Gigodesign spustil v ta “biznis”, mi je o ideji povedal že več kot pol leta nazaj. Naj še omenim, da Marina poznam že vrsto let, še iz časov, ko je preveslal pol sveta in med drugim tudi preveslal Atlantik. Zakaj to omenjam? Ker se rad loteva nemogočih stvari, predvsem pa, ker uživa v tem, da premika meje mogočega.

Tudi sedaj je storil korak v to smer in bo omogočil marsikomu, da si bo lahko privoščil nova očala, kljub omejenemu “budgetu”. Predvsem pa si bo lahko izbral model, ki mu dejansko pristoji, kar je bilo do sedaj ponavadi omejeno s količino denarja, ki ga je imel kdo na voljo za nakup očal.

Postopek nakupa je preprost:

  • kliknete na https://www.dellaspina.si/
  • med mnogimi okvirji izberete tri najljubše okvirje
  • v vse tri bodo vgradili leče z vašo dioptrijo in vam jih poslali na dom
  • en teden časa boste imeli, da jih preizkusite in se šele nato odločili, ali boste katera sploh kupili
  • če se boste odločili za njih, jih enostavno zadržite, preostale (oz. vse) pa vrnete
  • celoten preizkus je brezplačen, tudi poštnino v obe smeri krijejo
  • vsaka očala dobite v etuiju, priložijo pa še krpico za čiščenje
  • garancija za očala je eno leto

Na voljo pa imajo tudi multifokalna oz. progresivna očala (za daljavo in bližino skupaj) – cena je 259 €, vendar se morate za njih oglasiti osebno v našem razstavnem prostoru na Likozarjevi 1 v Ljubljani.

Na izbiro je tako veliko okvirjev očal, da boste definitivno našli okvir tudi zase – predvsem pa boste dobili očala veliko ceneje, kot če bi jih kupili pri optiku. Ko sem bil poleti pri njih v showroomu in pomerjal očala, sem imel velik problem – večina okvirjev mi je bila tako všeč, da bi jih takoj imel. Mogoče pa sedaj dejansko preizkusim še njihovo storitev in zakorakam v nove avanture z očali – čeprav brez dioptrije, ampak z bolj resnim izgledom!