Luka Dončić / Dallas Mavericks: Minnesota Timberwolves 119 : 115 / 29 točk, 12 podaj, 8 skokov

Luka Dončič vsak dan znova dokazuje, da je vrhunski košarkar. Še vedno lahko zanj glasujete za 2019 NBA All-Star tekmo. Na včerajšnji tekmi proti Minnesota Timberwolves, ki so jo po zaslugi Luke Dončića zmagali Dallas Mavericks je dosegel 29 točk, 12 podaj in osem skokov. Luka je dosegel sedem od zadnjih devetih točk svoje ekipe.

Sam nisem bil nikoli ljubitelj košarke. Niti v časih Michaela Jordana, ko je cel svet norel za NBA tekmami. Vendar me je v zadnjem času igranje Luke Dončića prepričalo v nasprotno. Že dvakrat ponoči sem gledal tekme našega superzvezdnika in pri tem neskončno užival – še posebej ob briljantnih predstavah Luke, za katerim nori pol Amerike.

Glede na njegovo igranje, se marsikomu v NBA ligi kolca, ker je sprejel napačno odločitev pri draftu. Mark Cuban, ki je lastnik Dallas Mavericksov pa si verjetno samo zadovoljno mane roke. In Luka, kljub vsem svojim čudovitim akcijam na igrišču ostaja še vedno “down to earth” fant – ja, za 19-letnika lahko preprosto rečem, da je fant.