Lahko Luka Dončić postane kapetan ekipe zahodne divizije in se uvrsti direktno na All Star tekmo?

Obstaja možnost, da Luka Dončić postane kapetan zahodne divizije in se uvrsti direktno na All Star tekmo. Teorija, ki jo bom zapisal ni moja teorija. Will Luka Doncic be an All-Star captain je naslov, ki je pritegnil mojo pozornost in v bistvu je tudi izhodišče za to objavo.

Kako bi lahko Luka Dončić postal kapetan ekipe zahodne divizije? Prvo petorko, ki bo igrala na tekmi All Star izbirajo: navijači s svojim glasovanjem (50 odstotkov), novinarji (25 odstotkov) in igralci (25 odstotkov). Med drugim je v pravilih zapisano, da glasovi navijačev določijo kapetana obeh ekip.

Luka Dončić je trenutno na drugem mestu zahodne divizije – za LeBronom Jamesom za približno pol milijona glasov. In tukaj je “catch” – namreč, Lebron je že nekaj časa poškodovan – kljub temu, da so na začetku mislili, da gre za manjšo poškodbo, temu očitno ni tako. Lebron, če dobi največ glasov navijačev (javnosti) in ne bo mogel nastopiti na tekmi, zaradi poškodbe, potem dobi kapetanski trak Luka Dončić in se v vsakem primeru uvrsti na tekmo All Star.

Seveda obstaja tudi druga možnost – da glasujemo za Luko Dončiča, da že med glasovanjem premaga Lebrona Jamesa in tako direktno, brez taktiziranja, postane kapetan ekipe zahodne divizije.

Če se zgodi katerikoli od teh dveh scenarijev bo zanimivo. Do sedaj še nikoli ni izbiral prve ekipe “rookie” in definitivno bi bilo to zanimivo za celotno javnost. Verjetno si Luka sicer bolj želi igrati ob boku Lebrona, ampak tudi takšno odgovornost bi verjetno sprejel z nasmehom.

Namesto taktiziranja je boljša odločitev, da glasujemo za Luko in posledično poskrbimo, da ne bo odvisen od poškodbe Lebrona Jamesa in bo postal kapetan zahodne divizije kar direktno!

Kako glasovati za Luko Dončića / Vote for Luka Dončić?