Oglas za Gillette, We Believe: The Best Men Can Be, buri duhove. Oglas, ki si ga je v par dneh ogledalo preko 15.000.000 ljudi ima zanimivo razmerje med “like: 371.000” in “dislike: 769.000”. Oglas je odprl marsikatero debat in v njem različni ljudje vidijo različno sporočilo. V bistvu je nastalo zaradi oglasa We Believe: The Best Men Can Be cel kup teorij zarot različnih skupin.

V oglasu so zamenjali slogan podjetja Gillette – “Najboljše, kar moški lahko dobi” v “Najboljše, kar so moški lahko” in izpostavili mačistično obnašanje moških. Spolno nadlegovanje, seksizem, ustrahovanje so le del prizorov, ki jih prikažejo v oglasu. Če so bile določene stvari nekoč sprejmljive, se skozi čas spreminja tudi dojemanje tega. In to so zelo dobro prikazali.

Vendar so odzivi precej drugačni, kot so verjetno pričakovali – v komentarjih obiskovalci pogosto omenjajo, da gre za “feministično propagando”. Taisti ljudje tudi grozijo, da bodo bojkotirali njihove izdelke in drugi celo pričakujajo opravičilo podjetja Procter & Gamble. Očitno so se našli v oglasu in sedaj je potrebno ustvarjati teorije zarot.

Določeni ljudje si pač demokracijo predstavljajo malce po svoje in ko jim nastaviš ogledalo – resnica boli. Kljub negativnim kritikam pa je ta oglas odprl razpravo o točno tej temi, ki jo režiserka Kim Gehrig (Somesuch), ki je kreirala tudi kampanjo This Girl Can, naslavlja.

p.s.: seveda so se tudi v Sloveniji našli mediji, ki so v tem oglasu videli napad na vrednote “pravega” moškega in tudi komentarji na določenih portalih so obupni …