Pizzeria Bullizza je ena izmed redkih pizzerij, ki ponuja več različnih veganskih pizz. Lokacija pizzerije je na Podutiški cesti 56, prav tako pa ponujajo tudi dostavo pizz na dom. Pri njih lahko dobite pizzo iz brezglutenske moke, konopljinega testa in polnozrnatega testa.

Lokal je malce starodoben – pred tem je bila na tej lokaciji kitajska restavracija, vendar ime poleti teraso, ki je dobro obiskana. Osebje je prijazno. Pri njih lahko izbirate med štirimi velikostmi pizz.

Ko sem testiral njihovo pizzo, sem bil sam v lokalu. Naročil sem zelenjavno pizzo brez sira iz navadnega testa, ki jo sestavljajo: pelati, koruza, malancan, bučka, paprika, paradižnik, korenje, origano, oliva.

Pizza, ki sem jo dobil na mizo je izgledala zanimivo. Priznam, nisem še jedel pizze s korenjem. Vendar, ko sem na njej odkril “pol konzerve” koruze, me je vse skupaj skoraj minilo. Sveža zelenjava je bila okusna, vendar tudi dobro sprana koruza pusti svoj priokus. Na žalost se okusi med seboj niso povezali – pa imam rad zanimive okuse in eksperimetiram, vendar korenje na takšno pizzo ne gre najboljše. Preveč sladko vse skupaj. In tega, da je na pizzi oliva, se držijo dobesedno.

Pizzo lahko jeste z roko, vendar je testo preveč “mokasto”. Za testo ob robu sem dobil občutek, da jem kruh.Pizzi se pozna, da je pečena v električni peči. Prepričan sem bil, da sem dobil na mizo kakšno drugo testo, vendar mi je prijazna natakarica razložila, da sem dobil navadnega.

Naslednjič moram preizkusiti njihove veganske pizze, ki jih vegani tako hvalijo. Mogoče so boljše, kot navadne. Ta pizza me pač ni navdušila.

  • cena pizze je 7,40 evrov
  • moja ocena pizze je 3,3 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.