Luka Doncic Instagram Rookie of the Month Luka Doncic Instagram Rookie of the Month

Luka Dončić / NBA Rookie of the Month for December / Western Conference

Poleg tega, da je Luka Dončić po glasovih glasovalcev na tretjem mestu (skupno) za NBA All star tekmo, je včeraj Luka prejel tudi nagrado NBA Rookie of the Month for December v zahodni diviziji.

Zadnje čase je več mojih zapisov posvečenih Luki Dončiću, kljub temu, da nisem bil nikoli navdušen nad samo košarko. Vendar v zadnjem času sem se že parkrat sredi noči spravil pred TV in gledal tekme Dallas Mavericksov. Kljub temu, da se mi košarka v NBA ne zdi tako zanimiva (je pa na trenutke bolj atraktivna), sem užival v predstavah 19-letnika, ki je obrnil košarkarski svet na glavo.

Po evforiji na Eurobasketu, ko je Slovenija premagal v finalu Srbijo, se mi zdi, da je košarka postala veliko bolj zanimiva od drugih športov. Kljub temu, da je domača košarka precej na “nizkem nivoju”, pa je navdušenje mladih košarkarjev nad predstavami Luke Dončića nekaj, kar mi je všeč.  Sedaj držim še pesti, da Luka pride v NBA All Star ekipo!

V zadnjih dvajsetih dneh, ko sem pisal o glasovanju za Luko Dončića, je prišlo na blog preko 60.000 različnih obiskovalcev. In če je vsak vsak dan oddal en glas – potem je bilo oddanih veliko glasov iz Slovenije!

View this post on Instagram

#10yearchallenge 😂😂😂💯

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on