Brano Grims in Che Guevara Brano Grims in Che Guevara

Zakaj poslanec Branko Grims laže v parlamentu / Grimsove pravljice o morilcu Che Guevari

Včeraj je stranka SDS v parlamentu dobila krepko zaušnico od predsednika vlade Marjana Šarca, ki je v svojem govoru postavil stvari na pravo mesto in navdušil poslance, da so mu na koncu zaploskali. Vendar so imeli tudi v SDSu pripravljena svoja orožja – med njimi je bil tudi Branko Grims, ki ga po poslanski karieri čaka kariera pravljičarja. Še brata Grimm bi bila navdušena nad Grimsovimi pravljicami – lažmi, ki jih je izrekel v parlamentu.

Branko Grims sodi med tiste poslance, ki si pri svojih “govorih” pomaga s pripomočki – slikami. Predvsem pa si pomaga z lažmi, ki jih povsem mirno izreče. Tudi včeraj ni razočaral. Tako s fotografijo, kot tudi z lažmi, ki jih je natrosil. Glede na to, da je imel nekaj časa na razpolago, si je dal duška – v svoj govor je vpletel vse, kar je bilo možnega, da bi tako pokazal svoje znanje, predvsem pa retorične izkušnje. No, bil je prazen in predvsem lagal je.

V nekem trenutku je Branko Grims z vsem navdušenjem pokazal fotografijo, kjer Che Guevara s pištolo ustreli mladi dekleti – to je uporabil kot “argument” proti Mihi Kordišu iz Levice, ki nosi majico z njegovim motivom. Seveda si je dal duška ob tem in z največjim veseljem je razlagal o tem. No, v bistvu je lagal v parlamentu. In pričakoval bi, da za takšna dejanja sledijo tudi sankcije.

Zakaj gre na tej sliki? Glede na to, da jo je “vzel iz internetov”, bi lahko poguglal kaj je za to sliko. Snopes pravi – Does This Photograph Show Che Guevara Executing Two Women?NO

In kaj je dejansko na fotografiji? This photograph does not document Che Guevara executing two women. It was taken in the late 1980s at Emory University in Atlanta, Georgia, and depicts a performance by a local “guerrilla theater” group. 

Torej, Branko ni samo strokovnjak za segrevanje zemlje, ampak tudi za potvarjanje zgodovine. Ampak to je itak že vsem jasno, kajne?

Še delček njegovega govora, da boste vedeli kako dramaturško zna govoriti …

Brano Grims in Che Guevara
Brano Grims in Che Guevara
  1. Zakaj laze? Ker je clan Slovenske Debilne Stranke, jasno.

Komentarji so zaprti.