Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip

Ko desnica ploska Jadranki Rebernik za oddajo Utrip / novinarski standardi nacionalne televizije

Včerajšnja oddaja Utrip je navdušila desnico. Urednica Jadranka Rebernik se je očitno odločila, da bo naredila Utrip pro desni in da bo s tem prikazala uravnoteženost poročanja nacionalne televizije. V bistvu gre pri takšnem početju za nekaj drugega – prikaz odsotnosti novinarskega profesionalizma.

Kaj delajo v Utripu odseki 3. programa iz oddaje Igorja Pirkoviča mi ne bo nikoli jasno. Mi je pa jasno, da je desnica temu Utripu ploskala in da so bili vsi navdušeni. Torej je moralo biti nekaj res hudo narobe, ko so sestavljali to oddajo. Mogoče pa je tudi v tem grmu tičal zajec ob “odstopu ministra Prešička”. Mogoče pa bodo kmalu prišle na dan še kakšne druge “skrivnosti”, ki so bile do sedaj občestvu v Sloveniji skrite.

Tudi podatek, da je Janez Janša izstopil iz Zveze komunistov Slovenije je malce presenetljiv. Se mi zastavlja vprašanje, če so mogoče to oddajo pripravljali na Nova24? Da o poročanju o predlogu ustavne pritožbe zopet Marjana Šarca sploh ne izgubljam besed. S takšnimi prispevki se dejansko vidi kako se da manipulirati in pripraviti oddajo ob kateri aplavdira določena stran – namesto, da bi imeli novinarji nacionalne televizije novinarske standarde in bi se jih tudi držali.

Glede na to, da gre za nacionalno televizijo in ne za “propagandno televizijo desnice” se mi zastavlja povsem preprosto vprašanje – za koji kurac plačujem jaz to? In ne, v demokraciji nimam možnosti, da se odjavim od tega “abotnega” programa in po svoje odločam o tem, katere programe bom plačeval in katere ne.

Ko se bo naslednjič kdo vprašal – kdo deli Slovence … Že nacionalna televizija in novinarji. Še povezava

Pregled tvitov navdušenja:

Pregled ostalih tvitov: