Zakaj desni EU poslanci niso obsodili izjav predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija Zakaj desni EU poslanci niso obsodili izjav predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija

Zakaj desni EU poslanci niso obsodili izjav predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija

Nihče ni narobe interpretiral izjave predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, ki je rekel: “Živi naj Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija”. Ni šlo za izjavo vzeto iz konteksta, kot tudi ni šlo napačno interpretacijo. Sicer se je Tajani za izjavo opravičil in obrazložil, da je šlo v tem primeru za govorjenje o žrtvah fojb v kontekstu miru in sprave med narodi.

Izjava Tajanija je pokazala precej čudno situacijo, ki smo ji priča v Sloveniji in tudi med EU poslanci. Izjavo ob kateri bi moral vsak politik skočiti v zrak in zahtevati opravičilo, so v desnici v Sloveniji izkoristili za to, da so začeli vpletati v to debato vse ostalo dogajanje, ki ga vedno potegnejo na plan. Namesto, da bi skupno obsodili izjavo, so se odločili raje za konfrontacijo levici.

Tudi dogajanje med EU poslanci je bilo precej presenetljivo. Franc Bogovič, ki je sicer del iste politične skupine kot je Tajani, je zahteval njegovo opravičilo. Lojze Peterle sicer ni pozval k opravičilu in obsodil izjave, je pa vključil obsodbo vseh totalitaristov v svojo izjavo.

Med EU poslanci sta bila edina, ki sta dejansko obsodila izjavo Tanja Fajon in Ivo Vajgl.

Žalosten pa je bil odziv EU poslancev stranke SDS … Namesto, da bi bili vsaj v tem primeru enotni, očitno tudi tega določena politična opcija ne premore.

Namesto, da bi se slovenski in hrvaški politiki poenotili in zahtevali Tajanijev odstop in predvsem, da bi obsodili takšne izjave, se to seveda ne bo zgodilo, saj jo je desni del to izjavo izkoristil za obračun s komunizmom. Žalostno, vendar je to ta realnost.

  1. Koliko desničarji dejansko premorejo domoljubja se vidi v takih situacijah.
    Očitno ga ne prav dosti…

    1. Točno tako! SDSovci niso D od domoljubov, na koncu bodo še izjavili, da so bili fašisti dobričine, ki so nas nas dobrovoljno prišle branit pred hudobnimi komunisti. NSi recimo je že odreagirala, kot se spodobi za stranko, ki se ima za domoljubno; za Šarca pa sploh upam, da se bo najostreje odzval in fašistekom začepil usta, tako kot zadnjič …

  2. Kaj si pa pričakoval od narodnih izdajalcev?
    Enkrat izdajalci, vedno izdajalci.

Komentarji so zaprti.