KoalaVoice KoalaVoice

Koala Voice / Ker tu je vse tako lepo, Ledena, Go Disco Go

Skupina Koala Voice prihaja iz naših koncev – iz Kisovca. Skupino sestavljajo vokalistka in kitaristka Manca Trampuš, kitarist Domen Don Holc, basist Tilen Prašnikar in bobnar Miha Prašnikar. Njihov vzpon se je začel z zmago na prvi ediciji natečaja dijaških bandov Špil liga.

Svoj prvi album Kangaroo’s a Neighbour so predstavili leta 2015, leta 2017 izdajo drugi album Wolkenfabrik, v lanskem letu izdajo akustični album Koala Voice:Izštekani in konec prejšnjega leta še album Woo Horsie!

Sam ponavadi nisem navdušen nad novodobno glasbo, ki je v večini primerov ne razumem. Vendar sem vesel, da je Val202 kmalu odkril skupino Koala Voice in da je večkrat vrtel njihove pesmi na svojih radijskih valovih in tako pripomogel k temu, da mi je postala Koala Voice všeč. V bistvu celo tako všeč, da se mi zadnje dni komad Ker tu je vse tako lepo non stopa vrti na Youtubeu.

Zakaj so mi všeč? Ker je njihova glasba poslušljiva! Ker kljub temu, da je njihova glasba trendi in ima pridihe modernega ostajajo zvesti sami sebi – in ustvarjajo glasbo, ki dejansko gre dobro v ušesa. Kljub temu, da koncertirajo po celotni Evropi in so prisotni na večjih festivalih so ostali preprosti in jim slava ni stopila v “glavo”.

Njihovo sodelovanje na Izštekanih pri Juretu Longyki na decembrskem koncertu Vala 202 v Kinu Šiška, kjer se je izštekala Siddharta je prineslo tudi zanimivo priredbo pesmi Ledena. Da o njihovem prvencu, ki jim je tlakoval pot do uspega Go Disco, Go, niti ne izgubljam besed.

Skupina Koala Voice ni samo všečna in trendi. Je predvsem, za razliko od marsikaterega novodobnega banda, posljušljiva in prezentna na odru.