Hrvaška z dvema novima Michelinovima zvezdicama Restavracija Noel Zagreb in Draga di Lovrana Lovran Hrvaška z dvema novima Michelinovima zvezdicama Restavracija Noel Zagreb in Draga di Lovrana Lovran

Hrvaška z dvema novima Michelinovima zvezdicama / Restavracija Noel (Zagreb) in Draga di Lovrana (Lovran)

Restavracija Noel (Zagreb) in Draga di Lovrana (Lovran) sta prejeli po eno prestižno Michelinovo zvezdico in se tako pridružujeta trem restavracijam, ki so že lani prejele Michelinove zvezdice. Restavracije Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik) in Monte (Rovinj) so tudi letos uspešno zadržale svoje zvezdice.

Michelinove oznake Bib Gourmand (oznaka za restavracije, ki ponujajo kakovostne menije po sprejemljivih cenah) so poleg lanskoletnih restavracij Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Vuglec Breg (Krapina) in Konoba Fetivi (Split) dobile še restavracije Batelina (Banjole), Konoba Vinko (Konjevrate), Agava (Zagreb) in TAČ (Zagreb).

Seveda v Sloveniji še ne bo Michelinovih zvezdic, kajti naš STO se ni odločil, da bi investiral v to. Ravno nasprotno, pri njih so odkrili digitalno oglaševanje in sodelovanje z National Geographic – kljub temu, da bo Slovenija postala v letu 2021 ena od evropskih gastronomskih regij.

Ampak za to ni denarja, ker se ga raje meče v lajke na instagramu in všečke na facebooku – namesto, da bi v Sloveniji pripeljali prave “foodie”, ki so pripravljeni za večerjo plačati veliko več kot pa potroši povprečni gost v času bivanja v Sloveniji. In to, da STO vabi v Slovenijo “blogerje” iz tujine in jim plačuje vse – se mi zdi precej neumna poteza, saj so to ponavadi “blogerji”, ki niti nimajo nobenega pravega dosega. Na drugi strani pa STO ni pripravljen investirati ničesar v tiste, ki ustvarjajo vsebino za domače goste, ki so še vedno super gostje in ki jim je pomembno odkrivanje novih in drugačnih destinacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja