Za vse tiste anticepilce, ki strašijo pred avtizmom. Cepljenje ne povzroča avtizma! Pika. Klicaj. Študijo so naredili na Danskem. Pri njej je sodelovalo 657.461 otrok in raziskovalci niso mogli najti povezave med cepljenjem in avtizmom.

Cepivo proti proti ošpicam, mumpsu in rdečkam ne povzroča avtizma je zaključek raziskave, ki so jo na Danskem opravljali 10 let in v njej zajeli veliko število otrok. S tem so še enkrat ovrgli sporni dokument, ki ga je pred 20 leti objavil Andrew Wakefield in na podlagi katerega so anticepilci dobili svoj zagon. Kljub temu, da je bil njegov izvirni dokument umaknjen, pa so se seveda na podlagi njega pojavljale nove in nove teorije o tem, da cepljenje povzroča avtizem.

Zaključek ekipe, ki je deset let delala to študijo je – cepljenje z MMR ne poveča tveganja za avtizem, ne sproži avtizma pri dovzetnih otrocih in ni povezano z združevanjem primerov avtizma po cepljenju.

Kljub znanstveni študiji, ki stoji za to raziskavo, pa tudi to verjetno ne bo prepričalo tistih, ki nasprotujejo cepljenju, saj kljub različnim študijam v zadnjih letih, kjer so proučevali različna cepiva, tudi tista na osnovi živega srebra in niso odkrili povezave med avtizmom in cepivi.

Cepljenje ne povzroča avtizma v raziskavi kjer so to dokazali je sodelovalo 657.461 otrok
Cepljenje ne povzroča avtizma v raziskavi kjer so to dokazali je sodelovalo 657.461 otrok