Cepljenje Cepljenje

Cepljenje ne povzroča avtizma / v raziskavi, kjer so to dokazali, je sodelovalo 657.461 otrok

Za vse tiste anticepilce, ki strašijo pred avtizmom. Cepljenje ne povzroča avtizma! Pika. Klicaj. Študijo so naredili na Danskem. Pri njej je sodelovalo 657.461 otrok in raziskovalci niso mogli najti povezave med cepljenjem in avtizmom.

Cepivo proti proti ošpicam, mumpsu in rdečkam ne povzroča avtizma je zaključek raziskave, ki so jo na Danskem opravljali 10 let in v njej zajeli veliko število otrok. S tem so še enkrat ovrgli sporni dokument, ki ga je pred 20 leti objavil Andrew Wakefield in na podlagi katerega so anticepilci dobili svoj zagon. Kljub temu, da je bil njegov izvirni dokument umaknjen, pa so se seveda na podlagi njega pojavljale nove in nove teorije o tem, da cepljenje povzroča avtizem.

Zaključek ekipe, ki je deset let delala to študijo je – cepljenje z MMR ne poveča tveganja za avtizem, ne sproži avtizma pri dovzetnih otrocih in ni povezano z združevanjem primerov avtizma po cepljenju.

Kljub znanstveni študiji, ki stoji za to raziskavo, pa tudi to verjetno ne bo prepričalo tistih, ki nasprotujejo cepljenju, saj kljub različnim študijam v zadnjih letih, kjer so proučevali različna cepiva, tudi tista na osnovi živega srebra in niso odkrili povezave med avtizmom in cepivi.

Cepljenje ne povzroča avtizma v raziskavi kjer so to dokazali je sodelovalo 657.461 otrok
Cepljenje ne povzroča avtizma v raziskavi kjer so to dokazali je sodelovalo 657.461 otrok
 1. Ne samo, da je bila Wakefieldova “raziskava” (glede katere je priznal, da si je zakljucke preprosto izmislil) umaknjena, Wakefield je takisto izgubil zdravnisko licenco.

    1. “he made up details of his son’s birthday party”
     :-)))))))

    2. Očitno je nekdo nepismen, prizna da si je izmislil zabavo, zgoraj pa je Tomaž napisal, da si je izmislil rezultate. No comment.

 2. Že nekaj časa bolj ali manj spremljam objave tvoje objave. Tole je moj prvi post in najbrž tudi zadnji.
  Res me zanima, odkod čutiš potrebo po “vzpostavitvi” cepilnega reda, si kje v tej celotni zgodbi tudi dejansko vpleten?
  Živalim verjetno želiš, da bi imele svobodo odločanja o svojem življenju, ljudem bi pa to možnost kratil…

  1. si zagovornik anticepilcev? potem razumem tvoje ad hominem vprasanje – nobene koristi nimam, nihce me ne placuje, nimam otrok in sem cepljen.

   in nisem zato avtist, niti otroci, ki so cepljeni ne postanejo avtisti – ne bos verjel, verjamem znanstvenim raziskavam in ne nekomu, ki je nekje nekaj napisal.

   zival imela svobodo odlocanja o svojem zivljenju? ne razumem?

   in primerjava povsem ni na mestu. ali otrok sam odloca, da ga bodo starsi krstili? se sam odloci, da pri letu ne bo cepljen?

   oprosti, ampak zgresil si poanto. in ja, zagovarjam cepljenje, ker resuje zivljenja. tistih, ki so zaradi zdravstvenih tezav ogrozeni.

   1. ok zagovarjas cepljenje in ti se cepi kolikor hoces, ampak svoboda izbire je temlenjega pomena in nima veze ali cepivo deluje ali ne (ker so proti in za argumenti v obeh polh). Tako kot ustavna pravica do izbire ali si veren ali ne tako, da komentar za ali proti cepljenju niti ni relavanten, gre se za ustavno pravico svobode izbire, ki je ocitno ne razumes.

   1. Jaz vem brat, me pa zanima če ti razumeš zadevo, zato sprašujem?

 3. A se vsako leto cepis proti gripi? bos sou po osvezitveno dozo za ospice (cepivo velja zgolj 10 let od zadnje doze)? S HPV cepivom se tudi pri deckih preprecuje dolocene oblike spolnih bolezni, torej tudi primerno zate?

  1. ne. da. ne – ker tega se nisem nikjer zasledil. a to je rekla kazala, al imas kaksno znanstveno studijo – link do antivakser bloga ni dovolj

   1. Sem mislila, da se spoznaš na zadevo???

    http://www.nijz.si/sl/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-o-okuzbi-s-hpv-raku-maternicnega-vratu-in-cepljenju-proti-hpv-1

    13. Kako je z okužbo s HPV pri moških in ali je možno cepljenje?

    Okužba s HPV lahko pri moških povzroča raka zadnjika, penisa, raka ustnega dela žrela in genitalne bradavice. Cepljenje moških proti okužbam s HPV bi lahko zmanjšalo pojavljanje teh obolenj. Ker so moški tudi prenašalci okužbe s HPV, pa bi cepljenje lahko posredno vplivalo tudi na zmanjšanje pojavljanja raka materničnega vratu pri ženskah.

    Opravljeno je bilo nekaj kliničnih raziskav, ki so pokazale, da je cepivo proti HPV imunogeno (sproži odziv imunskega sistema in nastanek protiteles) in varno tudi pri moških. Za štirivalentno cepivo so s klinično raziskavo dokazali, da je učinkovito pri preprečevanju predrakavih sprememb zadnjika in genitalnih bradavic, ki so vzročno povezane z določenimi genotipi HPV, tudi pri moških.

    1. ne, tega nisem poznal.

     glede na to, da sem na polovici svojega zivljenja (:)) mogoce pa res, se posebej, ker je rak v druzini

    2. Jaz se imam namen it cepit proti gripi in HPV – škodit ne more, prej obratno.

 4. Danska raziskava je navadno sranje – da razložim. Verjento je Had ni prebral.

  1. Plačana je s strani farmacije – upam da ni potrebne dodatne razlage.
  2. Primerjali so otroke, ki so polno cepljeni in otroke, ki so polno cepljeni razen MMR. Kot bi morali vedeti, so problematični predvsem adjuvansi v cepivih. Torej če poenostavim, raziskavo so naredili tako, kot bi dali eni skupini spiti vse vrste žganih pijač, drugi skupini pa vse isto razen ene vrste pijače pa ne. In takšni so bili tudi rezultati. V skupini, ki je bila cepljena tudi z MMR so ugotovili malce več stranskih učinokv vendar zanemarljivo malo. Torej če se vrnemo na pijače vsi so bili pijani kot mambe, samo tisti ki so spili vse, so bili še malo bolj.

  Če zaključim, testirati bi morali cepljene in necepljene, kjer bi se pokazali pravi rezultati. Toda tega nočejo narediti. Nobeno cepivo ni bilo nikoli testirano s pravim placebom. Če se pravilno izrazim – duble blind placebo study. In tega tudi nikoli ne bomo videli, ker zakonsko to ni predpisano kot pri ostalih zdravilih.

Komentarji so zaprti.