Karatbars je MLM mrežna piramida, ki prihaja tudi v Slovenijo. Pri nas se sicer predstavljajo pod imenom Karat partner, vse skupaj pa je povezano z nakupom zlata, ki je del njihovega osnovnega produkta. Vendar so zraven dodali še blockchain tehnologijo (KCB Tokens), da je vse skupaj bolj “trendy”. Glede na to, da sem zadnje čase večkrat pisal o zlatu, me je seveda zanimalo kaj ponuja Karatbars.

Najprej opozorilo – vsak se odloča v kaj bo investiral po svoji presoji in svojih zmožnostih. Če bo kdo izbral Karatbars za investicijo v prihodnost je to zgolj in samo njegova odločitev. Sam bi se jim izognil v velikem loku, predvsem pa bi denar raje investiral v kaj bolj trajnega – recimo v zlato – brez posrednikov in brez novačenja prijateljev, saj na koncu ostanete brez denarja in prijateljev.

Kako vem, da gre v primeru Karatbars za MLM shemo? Saj je povsem preprosto – kljub temu, da ne pogojujejo nakupa njihovih produktov za vstop v njihovo shemo je celoten marketing baziran ravno na takšni shemi. Pa pojdimo po vrsti …

Podjetje Karatbars International je bilo ustanovljeno leta 2011 in ima več kot 500.000 poslovnih partnerjev po celem svetu. Karatbars program za poslovne partnerje omogoča 8 načinov za zaslužek: Unilevel bonus, Generacijski bonus, Dvojni zaslužek (Double Income), Direktna provizija, Dual Team bonus, Matching bonus, Samodejni nakup zlata, Bonus zvestobe …

Pri Unilevel bonusu začnete kot Distributor in od vsake prodaje prejmete točke, ne glede na to, ali je vaša lastna prodaja ali od vaše celotne organizacije. Za vsaka 2 € od vaših prodaj prejmete 1 točko. Na primer: za 100 € prejmete 50 točk. Da bi se kvalificirali za stopnjo Director, dodatno potrebujete še najmanj 2 ali 3 direktne linije in določeno število prodaj na mesec.

Priznam, preletel sem večkrat celotno njihovo “marketinško” predstavitev in dejansko ne razumem polovice stvari, ki jih imajo zapisane. Pa se nimam ravno za bedaka – si pa predstavljam, da ko na predstavitvi nekdo začne kazati slike novih BMWjev in projekcije zaslužkov, se denarnice začnejo odpirati kar same in ljudje množično pristopajo k takšnim shemam.

Primer enega paketa, ki ga lahko kupite:

PROFIT PAKET GOLD PAKET 5
CENA: 1.700€

Vsebina:

  • 4,3g CashGold
  • KCB v vrednosti 1.700€ + 30% bonusa na KCB

Promocijske kode – 20 kod za:

  • darilo 100 KCB
  • 3%popusta na nakupe zlata
  • 100€ popusta na VIP paket

Torej: za 1700 evrov dobite 4,3g CashGolda in KCB Tokens v protivrednosti 1700 evrov (vsi vemo, kaj se je zgodilo v večino žetonovo v zadnjem letu – ne samo, da so izgubili na vrednosti – večina jih ni imela zadaj nobene oprijemljive podlage, posledično niso bili vredni NIČ in v tem primeru KCB ni na nobeni izmed omembe vrednih borz).

Zaključek. Če že želite investirati v svojo prihodnost, potem ne vlagajte v takšne MLM sheme, ki jih razumejo samo tisti, ki so jih sestavljali. Jaz vam močno močno močno močno odsvetujem tole!

Karatbars nova MLM mrežna piramida z blockchain pridihom Karat partner
Karatbars nova MLM mrežna piramida z blockchain pridihom Karat partner