Burger Time in njihov veganski burger Burger Slowly3 Burger Time in njihov veganski burger Burger Slowly3

Burger Time in njihov veganski burger / Burger Slowly

Burger Time je nov “burger joint”, ki so ga na Trubarjevi cesti 47 v Ljubljani odprli pred časom. Glede na to, da imajo v svoji ponudbi veganski sendvič (za tiste, ki pravijo, da ne obstajajo veganski burgerji), ki so ga poimenovali Burger Slowly, sem se odločil, da ga grem testirat. In sem šel v Burger Time.

Lokal leži nasproti pizzerije Rustika. Je lično urejen in zaposleni fantje so prijazni. V ponudbi imajo celo vrsto mesnih burgerjev, ki jih lahko dobite s krompirčkom ali brez. Jaz sem se odločil za veganskega s krompirčkom in vegansko barbercue omako, ki stane 8,90 evra.

Sestavljen je iz: bombetke s sezamom, veganske polpete, BBQ omaka, gorčice, veganskega sira, solate, paradižnika, rdečega zelja z vegansko majonezo.

Za pripravo burgerja potrebujejo okoli 5 minut in ko sem ga dobil na paleti na mizo me je navdušil. Tudi sam burgerj je zelo okusen in predvsem je njihov “polpeta” okusna in ne razpada. Prav tako ne razpada njihova bombetka. Barbecue omaka je odlična, veganski sir pa mi ni blizu in bi ga sam preprosto dodal po želji – sam pač ne zagovarjam takšnih dodatkov. Je pa njihova polpeta definitivno boljša od tiste v Hood Burgerju in Lars&Svenu.

Če bi sam sestavljal burger, bi namesto sezamove bombetke izbral navadno bombetko in drugačen paradižnik, predvsem pa bi dodal malce manj rdečega zelja zaradi uravnoteženosti okusov. Sicer pa so me navdušili in definitivo pridem še kdaj. In ja, vse, kar sem zgoraj zapisal, da me je zmotilo pri burgerju, sem povedal tudi osebju v lokalu – če bodo upoštevali moje predoge, pa je njihova odločitev.

p.s.: v svoji ponudbi seveda nimajo zgolj veganskega burgerja – ampak celo plejado mesnih …