Jonas Žnidaršič se z oddajo Kaj dogaja vrača na nacionalno televizijo. Oddaja Kaj dogaja je na sporedu vsako soboto in v pol ure ustvarjalci oddaje poskušajo prikazati zanimive dogodke doma in po svetu na “šaljiv” način. Pri oddaji Jonasu pomagajo: Ana Tavčar, Gašper Bergant, Admir Baltić, Tilen Artač, scenarist oddaje pa je Igor Bračič. V prvi oddaji je bila Jonasova gostja Norma Korošec in seveda sem si oddajo ogledal tudi sam.

Na žalost oddaja ni presežek, kot sem potihem pričakoval, ampak se precej spogleduje z oddajo Ta teden z Juretom Godlerjem, ki je na Planet TVju že dlje časa. Sicer je bilo v oddaji par dobrih “for”, ampak na žalost je “intervju” z Normo Korošec pustil precej grenak priokus.

Mogoče pa scenarist oddaje ugotovi, da čisto vse pa tudi ni smešno – predvsem pa, da se iz obsojanja vrednih tem nihče ne bi smel delati norca. Tudi zadnja pesem v oddaji o Filipu Flisarju sodi v precej podobno kategorijo. Vendar je očitno to ta nivo, ki je Slovencem blizu in ob katerem se bodo nasmejali.

Poskus umestitve tematike EU volitev v “zabavni” kontekst jim je skoraj uspel – pa vendar je bilo tudi to preveč na prvo žogo. Mogoče pa si želijo takšnih gledalcev za oddajo – da ne razmišljajo preveč, ampak nekritično konzumirajo vse kar jim bodo ustvarjalci oddaje postregli.

Rdeča nit oddaje je torej znana – biti “aktualen” in predstavljati dogodke, ki so se zgodili, na drugačen način. Vprašanje je zgolj, če je to pravi način, ali pa gre še za en poskus nacionalke na isto vižo – kar smo videli že velikokrat. In glede odzivov na tviterju, nisem edini, ki ima takšno mnenje.

Mogoče ne bi smel soditi po prvi oddaji, vendar mene ni prepričala. Ravno obratno – znova sem se zavedel, da je ta oddaja realnost naše scene. Da je to to, kar očitno v Slovniji scenaristi premorejo in da smo dobili še eno oddajo, kjer se reciklirajo tedenske stvari in jih poskušajo predstaviti na “zabaven” način.

Seveda obstaja velika verjetnost, da jaz nisem ciljna javnost te oddaje, predvsem pa, da jaz ne razumem koncepta te oddaje. Oddaja Kaj dogaja bo na sporedu vsako soboto zvečer ob 21.20 na TV SLO 1.

Če si kdo ni ogledal prve oddaje – lahko si jo pogleda tukaj.

Kaj dogaja
Kaj dogaja