Gostilna, picerija in špageterija Kašča Mrlačnik se nahaja na Brezovici pri Ljubljani v smeri Podpeči. V njihovi ponudbi je precej različnih vrst hrane, sam pa sem se odločil, da preizkusim njihove pizze, ki jih marsikdo hvali.

Picerija je velika in prijetno urejena, na žalost še niso imeli odprtega zunanjega vrta. Osebje je prijazno in postrežba hitra. Naročil sem vrtnarjevo pizzo, ki je sestavljena iz: paradižnikove omake, svežega paradižnika, gob, artičok in belušev – seveda sem jo naročil bez sira, ki je sestavni del te pizze.

Pričakovanja niso bila velika, saj sem opazil, da gre pri njih za velike pizze z veliko nadeva. Ravno to, kar se meni zdi nepomembno – je pa pomembno večini gostov, ki se želijo dobro najesti. Pizzo sem dobil zelo hitro in moj občutek me ni motil. Velika pizza, z veliko nadeva. Škoda, ker so beluši iz “konzerve”, prav tako pa je škoda, ker je na pizzi povsem preveč artičok. Ampak verjetno je to všeč ostalim gostom, ki so za sosednjimi mizami bili navdušeni nad pizzami, ki so jih dobili na mizo.

Testo v Kašči Mrlačnik je sicer okusno in tanko, prav tako pa lahko izbirate testi iz pirine moke, vendar je preveč nadeva naredilo celo pizzo preveč mokro. Pizza je bila zapečena pravilno in če bi bile na pizzi drugačne sestavine in predvsem vsega malce manj, bi bilo to nekaj povsem drugega. Tako pa je to pač velika pizza z veliko nadeva, kar je verjetno posledica tudi okolja v katerem se pizzerija nahaja. Sicer cena pizze ni najnižja, je pa res, da če poješ celo pizzo se je dobro naješ.

  • cena pizze je 8,90 evrov
  • moja ocena pizze je 3,6 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.