Ste poskušali v zadnjem času podpreti kakšen projekt na Kickstarterju in ste ugotovili, da vaša kartična transakcija ne gre skozi? Bankart je “payment gateway” in njihova struktura omogoča povezljivost do omrežij Mastercard, Visa, Diners, American Express … Bankart poskrbi, da se transakcija izvede. Če boste poskušali denar v teh dneh nakazati na Kickstarter, boste ugotovili, da to pač ne deluje.

Očitno so se odločili, da je precej lažje, če blokirajo vsa nakazila na Kickstarter za Slovenijo, ker je očitno prihajalo do težav – predvidevam, da je šlo za številne transakcije, ki so jih potem uporabniki želeli preklicati, ko so ugotovili, da niso dobili željenega produkta. In posledično se je Bankart odločil, da je za tiste banke, za katere procesira promet lažje, če jim onemogoči nakazila na Kickstarter. Kar je slabo. Zelo slabo.

V Sloveniji imamo še par ponudnikov, ki omogočajo podobne storitve kot Bankart, vendar so oni največji, predvsem pa delajo z večino največjih bank. In če imate pri njih svojo kreditno kartico, potem vam onemogočajo nakazilo na Kickstarter in tudi na Patreon kot sem zasledil na tviterju.

Sicer sem šel iskati novico o tem na spletno stran podjetja Bankart, vendar je nisem zasledil – mogoče pa bi bilo vseeno smiselno, da bi uporabnikom ponudili takšno informacijo, kajti vseeno je bil Kickstarter pred leti v Sloveniji močno uporabljena platforma in cel kup projektov je uspelo ravno zaradi tega množičnega zbiranja sredstev.