Falkensteiner Hotel Spa Iadera 5 stars Petrcane9 Falkensteiner Hotel Spa Iadera 5 stars Petrcane9

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera / 5 zvezdic / Petrčane

Hotel Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ima 5 zvezdic in leži 10 kilometrov oddaljen od Zadra v kraju Petrčane in je del Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala​ v katerega sodijo še Falkensteiner Family Hotel Diadora in Falkensteiner Premium Apartments Senia. Preko 2000 prenočišč je na voljo v tem resortu.

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera bo moj dom naslednjih par noči, ki jih bom s Hrvaško turistično skupnostjo preživel v odkrivanju Zadra in okolice in na podelitvi nagrad Zlatno penkalo. Nazaj k hotelu.

Falkensteiner Resort Punta Skala​ leži na čudovitem delu obale. Zunanjost je arhitekturno zanimiva in Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ima 210 sob in ima preko 6000 kv. metrov velik SPA. Hotel ima tudi zunanje bazene in čudovito obalo, ki je rezervirana za goste hotela.

Nagrajen je bil z nagradami HolidayCheck Gold Award 2019, hotels.com Luxury winner 2019 in Trip Advisor Travellers’ Choice Award 2018.

Sam lobij je velik in odprt, prijazno osebje, ki se zna tudi nasmejati in predvsem vse osebje v hotelu pozdravlja in se zna nasmehniti. Soba, ki sem jo dobil je velika, ima dvojno posteljo, banjo in tuš kabino, stranišče, ki je skrito za vrati in pa čudovit pogled s terase (ali postelje) na morje. Ko sem vstopil v sobo sem se navdušil nad banjo, ki jo resnično pogrešam in jo bom v teh dneh definitivno izkoristil. V sobi je vse barvno usklajeno, prav tako pa ima vsaka stvar svoj namen – očitno je nekdo zelo dobro premislil kako umestiti les, ploščice in različne barve skupaj. Kljub temu, da nisem zagovornik močnih barv na stenah, pa je tole povsem drugačna zgodba. Predvsem pa je je pogled iz postelje, ali z balkona na obalo in morje spodaj več kot čudovit.

Priznam, za obisk SPAja še nisem imel čas, tako da me to še čaka, sem se pa sprehodil skozi hotel in sem navduševal – hotel ima svojo kadilnico, ker so na Hrvaškem drugačna pravila kot v Sloveniji in posledično lahko kadilci uživajo v različnih vrstah gina in cigareti v lepo urejenem prostoru.

Sedaj, ko je v hotelu poleg nas, ki bomo odkrivali Zadar, še par avtobusov Japoncev in kolesarjev, je vse skupaj verjetno precej drugače, kot pa je poleti, ko je hotel in celoten resort poln. Verjetno ne bi nikoli sicer odkril tega hotela, kajti sam imam raje manj obljudene destinacije in hotele.