Deichmann prodaja čevlje in sodeluje z influensarji. Očitno išče poti do ljudi, ampak ta pot, ki je bila objavljena na Facebooku definitivno ni prava pot. V bistvu je Deichmann lahko zelo zelo sram zaradi fotografij, ki jih je Jure objavil na Facebooku.

Nad Idrijo, na Črnovrški planoti v Krajinskem parku Zgornja Idrijca je namreč odkril “pokopališče” čevljev. No, v bistvu kontejner levih čevljev, ki je končal sredi narave – novih čevljev, da ne bo pomote. In očitno z oznakami Deichmanna.

Glede na to, da redarji pišejo kazni ljudem, ki na Facebooku objavijo fotografijo kolesarjenja po naravi, pričakujem, da bodo odgovorni pri Deichmannu za tole onesnaževanje narave dobili ogromne kazni – predvsem pa, da bodo območe pospravili in odpeljali svoje “škrpete” …

Sramota!

p.s.: Ker je tema odmevna in se postavlja kup vprašanj – mogoče Deichmann ni “storil” tega, ampak so pa njegovi čevlji – cene in zaščita za krajo. Torej je nekdo za njih opravil “odstranjevanje” čevljev in so tako končali v naravi. Glede na to, da Deichmann še ni dal nobenega odgovora za javnost – je to precej čudna situacija. Predvsem pa se mi zdi precej žalostno, da se kaj takšnega v teh časih sploh lahko zgodi.

Odgovor Daichmanna:

Spoštovani,

žal v tem času nismo prejeli dodatnih informacij, ki bi osvetlile primer.
Zatrdimo vam lahko še enkrat, da na takšen način Deichmann ne ravna z novimi čevlji, prav tako tudi ne s starimi (ki jih sicer ne zbira).

Podjetje Deichmann v tem pogledu strogo upošteva vse zakonske zahteve, še posebno kadar gre za ravnanje z odpadki.

Sumimo, da je nekdo poskušal zakriti kriminalno dejanje (morda ukradene čevlje). Pozdravljamo pa dejstvo, da je policija pričela s preiskavo tega najdišča. V kolikor se bodo obrnili na nas, jim bomo z veseljem pomagali.