25. maja, na dan mladosti, se bo na Kongresnem trgu odvijalo že tretje tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana – tekmovanje v balvanskem plezanju. Vendar se na Kongresnem trgu ne bo odvijalo samo tekmovanje v plezanju, ampak bo poskrbljeno za vse. Včeraj so v ljubljanski Bolder sceni (čudovit objekt za balvansko plezanje s preko 1200 kvadratnimi metri površin) predstavili program in tudi ambasadorja tekmovanja Triglav The Rock Ljubljana – Janjo Garnbret in Jerneja Kruderja.

Plezanje mi je že od nekdaj všeč. Ampak strah pred višino naredi svoje. Vendar je balvansko plezanje, ki je zadnja leta postalo “hit” nekaj, kar mi je bolj pisano na kožo. In vesel sem, da sem se včeraj udeležil predstavitve tekmovanja v balvanskem plezanju – Triglav The Rock Ljubljana in se imel možnost pogovarjati z našima dvema odličnima plezalcema Janjo Garnbret in Jernejem Kruderjem, ki sta na zadnji tekmi v Moski osvojila prvi mesti!

Na predstavitvi je svoje zadovoljstvo z rezultati predstavil tudi reprezentančni trener Urh Čehovin, ki je idejni vodja in lastnik tudi balvanskega centra Bolder scena, kjer bodo kvalifikacije za glavno tekmo. Prijave na tekmovanje prihajajo iz celega sveta in Ljubljana bo 25. maja postala mesto najboljših svetovnih plezalcev v balvanih.

Svojo vizijo je na predstavitvi predstavil tudi Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki je zasnovala eno najbolj atraktivnih plezalnih tekem. Ob vrhunskem športu, finale bo prenašala TVS, je dodatni cilj projekta Triglav The Rock Ljubljana spraviti čim več mladih in družin v gibanje. Na dan mladosti boste lahko že od dopoldanskih ur brezplačno obiskali adrenalinski park, splezali na steber poguma, se spustili po jeklenici (Artros zipline), skakali po Woop trampolinih in osvajali osnove športnega plezanja.

Partnerji projekta Triglav The Rock Ljubljana so Mestna občina Ljubljana, Planinska zveza Slovenije in Bolder Scena. Projekt podpirajo tudi generalni sponzor Zavarovalnica Triglav, Marles, Telekom Slovenije, Artros, Pizzerija Foculus, Union Radler, Prozvok, Šport Ljubljana, Turizem Ljubljana, RTV Slovenija ter Hitradio Antena.