Protest proti migrantom v Črnomlju je bil zanimiv. Manj kot 200 udeležencev protesta, med njimi zgolj par domačinov, na Twitterju boj med strankama SDS in DOM in tudi precej zanimivih odzivov na sam protest med domačini. Spodnji zapis sodi med tiste, ki pokaže drugo plat protesta, ki nam jo želijo prikazati določene politične opcije.

Sam se ne bom postavil v vlogo razsodnika, ker nisem bil na protestu, niti ne poznam dovolj problematike s katero se srečujejo domačini v teh krajih. Vendar je včasih potrebno pogledati obe strani in se tudi zavedati, da smo v takšnih časih, ko se da z manipulacijo, predvsem pa z dobro ciljanim oglaševanjem na spletu doseči dobre učinke – zastrahovanja.

Priznam pa, da se mi zdijo politiki, ki zadnje čase čas preživljajo na protestih prav zanimivi. Vse za to, da bi jim nekdo namenil glas – čeprav izpadejo že precej smešni. Ampak očitno določenemu delu volivec ravno to odgovarja in za njih oni protestirajo, čeprav migranta še od daleč niso videli.

Danes smo imeli v Crnomlju protest! Prav je, da ljudje izrazajo svoje mnenje, se borijo za svoje pravice itd. Ampak posledice pa je tudi nujno predvidit.

Protest kot je bil danasnji sigurno ni v prid nasega kraja. Kaksno informacijo posiljamo s tem? Kdo bi prisel v regijo o kateri se sirijo lazi, da je preplavljena z migranti na dopust ali mogoce investiral v posel?

Zivim in delam v Crnomlju. Ampak v vsem tem casu se nisem srecal migranta, kaj sele imel z njimi tezave. Prav tako se nisem srecal belokranjca, ki bi lahko z gotovostjo zatrdil, da je imel tezave z migrantom. Srecal pa sem ze ogromno ljudi, ki se jih bojijo, ceprav jih se niso videli.

Migranti so in bojo. In gotovo jih zaradi danasnjega protesta ne bo cisto nic manj. Je bila pa v svet poslana lazna informacija, da pri nas ni dobro ziveti, da ni varno priti v Belo krajino na dopust ali investirati v posel.

Sigurno pa je bil protest ucinkovita in poceni promocija sds in podobnih. No mogoce protest ni pravi izraz, mogoce je boljse reci kar kampanija.

Hvala civilna iniciativa, da strasis ljudi in skodujes nasi cudoviti Beli krajini.

Nikakor ne zelim, da je moj post razumljen kot zagovarjanje migrantov. Je pa protest v mestu z vsemi avtomobili parkiranimi po plocnikih pokazal kulturo protestnikov