Vse je enkrat prvič. Tudi off road vožnja z Land Rover Defenderjem po Velebitu (Jeep Safari Nature Park Velebit) je bila zame prva takšna preizkušnja. Sicer mi niso zaupali volana, vendar je bila izkušnja vseeno čudovita. Off road potovanje smo začeli pri mostu Maslenica in se mimo kanjona Zrmanja dvignili preko višine 1000 metrov nad morjem – skoraj do Paklenice.

Ko sem pri mostu Maslenica sedel v Land Rover Defender, sem bil prepričan, da bo najboljše, če sedim povsem zadaj – na prečnih sedežih. Vendar nisem pomislil na to, da me čaka makedam in premetavanjem v vozilu. Namreč, pred nami je bilo preko 40 kilometrov makedamske ceste in višje ko smo bili, bolj hladno in bolj megleno je bilo.

Kanjon Zrmanja je eden izmed tistih kanjonov, ki ga je vredno obiskati, predvsem pa tudi fotografirati. Ko sem ugotovil, da sem bil že pred leti pri tem kanjonu, ko sem sicer iskal povsem drugo lokacijo, sem bil precej navdušen, saj takrat nisem niti vedel kje sem točno.

Namesto čudovitih razgledov smo imeli nizko oblačnost in tudi meglo. Namesto, da bi naokoli skakal v kratkih hlačah, sem nase spravil vsa oblačila, ki sem jih imel s seboj. Ob morju je bilo okoli 18 stopinj, na vrhu Velebita (do tam, kamor smo šli) pa zgolj okoli 6 stopinj.

Vendar smo ob vračanju imeli srečo – oblaki so se dvignili in pogled na Zadar, Vir in okoliške kraje je bil več kot čudovit. Zame je bilo to prvo odkrivanje narave na takšen način.

Definitivno zanimivo, še posebej, ker dobiš kup zanimivih informacij, ki jih sicer ne bi nikoli izvedel. Tudi mimo spominske plošče Winettoujia smo se peljali – v teh krajih so namreč snemali priljubljeno nanizanko Winettou in turisti so navdušeni nad tem – priznam, nisem ga gledal in nimam pojma o tej seriji.

Verjetno si sam na počitnicah ne bi nikoli omislil takšne off road avanture, vendar sedaj, ko gledam na to z malce drugačnega zornega kota ugotavljam, da je takšna avantura lahko prav zanimiva popestritev počitnic. Mogoče se z leti te stvari spremenijo pri človeku …

Off Road Jeep Safari Nature Park Velebit 21

Off Road Jeep Safari Nature Park Velebit 21

Off Road Jeep Safari Nature Park Velebit 6

Off Road Jeep Safari Nature Park Velebit 6

One Response to Off Road / Jeep Safari Nature Park Velebit

  1. Roman pravi:

    Super tole.
    Malo smešno je edino off-road poimenovanje.
    Z vsakim avtom ki ga ni preveč škoda bi se lahko pripeljal gor, vsaj po fotah in videu sodeč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.