Huawei brez Android podpore in storitev Google Play Store Gmail YouTube Google Maps Huawei brez Android podpore in storitev Google Play Store Gmail YouTube Google Maps

Huawei brez Android podpore in storitev Google Play Store, Gmail, YouTube, Google Maps

Včeraj so tehnološki portali objavili informacijo, da bo Huawei zaradi “Trumpove blackliste” ostal brez Android podpore in storitev in aplikacij, ki jih ponuja Google: Google Play Store, Gmail, YouTube, Chrome .. Družba Alphabet Inc., pod katero sodi tudi Google je prekinila sodelovanje z družbo Huawei.

Kaj to pomeni za uporabnike? Huawei bo imel še vedno dostop do Androida – do odprtokodne tehnologije na kateri bazira njihov OS, vendar bodo uporabnikom zablokirali storitve, ki jih ponuja Google. Nabor teh storitev je velik in težko si predstavljam situacijo v kateri se je čez noč znašel Huawei.

Namreč, po tem scenariju bodo novi uporabniki Huawei telefonov ostali brez vseh storitev, ki jih ponuja Google – Google Play Store, Gmail, YouTube, Google Maps … Kar posledično pomeni, da bodo uporabniki ostali brez osnovnega nabora aplikacij.

Za stare uporabnike pa je scenarij malce drugačen. Namreč, če že imajo te aplikacije na svojem telefonu, jim bodo tudi ostale, vendar jih ne bo mogoče posodobiti, kot tudi ne bo mogoče posodobiti operacijskega sistema na telefonu.

Sicer se je v zadnjih letih Huawei pripravljal na izdajo svojega operacijskega sistema in storitev, vendar zaenkrat zgolj za Kitajski trg. Huawei bo imel precej manj težav na Kitajskem, saj je večina Googlovih aplikacij nedostopnih na Kitajskem in posledično uporabniki uporabljajo domače alternative.

Še uraden odgovor:

  1. Namesto Google chrome bo folk uporabljal Firefox (kar je že zdaj pametno), namesto aplikacije Gmail se bo folk povezal direktno na Gmail IMAP, namesto youtube aplikacije pa bo gledal spletno stran youtube.com preko firefoxa.

    Google play aplikacije… bodo pa večji hudič :(

  2. Trump postaja čedalje bolj podoben Hitlerju. Tudi njemu so se na začetku smejali.

  3. Potem pa vidiš kakšen monopol imajo ta podjetja, kot so google itd. in spremljanje ljudi, da so postali vsi zombiji. Amerika

Komentarji so zaprti.