Van Adria Twin Supreme 600 SPB3 Van Adria Twin Supreme 600 SPB3

Van (avtodom) Adria Twin Supreme 600 SPB / moja prva izkušnja z avtodomom

Van (avtodom) Adria Twin Supreme 600 SPB bo moj spremljevalec naslednje dni, ko bom potoval po Nemčiji in preizkušal prevozno sredstvo v katerega sem prvič vstopil včeraj. Priznam, bil sem skeptičen do avtodomov, ki jih je vsak dan več na naših cestah – še posebej med vikendi je zanimivo opazovati migracije proti bolj toplim krajem z avtodomi.

Vsebina ni plačana – van pa mi je posodilo podjetje Adria Mobil, ki v Novem mestu izdeluje ta vozila in jih prodaja po svetu.

Adria Twin Supreme 600 SPB je skoraj šest metrov dolgo vozilo, ki ima malce več kot 2,5 toni. Poganja ga 2,3 litrski dizelski Fiatov motor. Sicer sem navajen precej manjših vozil, ampak po par minutah v Twinu sem se počutil povsem suvereno. Ampak lepo po vrsti.

Avtodom? Če bi me kdo pred časom vprašal, če mi je avtodom všeč, bi verjetno odgovoril v “slovencelj” slogu – mah, brez veze. Vendar sem se odločil, da si v življenju dam možnosti, preden karkoli ocenjujem – če imam možnost testirati, pa še toliko boljše. In čez osem dni bom lahko iz prve roke dal informacijo o tem, če me je avtodom navdušil.

Sedaj, ko sedim v njem in razmišljam o avtodomu, sem ugotovil že par stvari zakaj mi je všeč na prvo žogo:

  • mobilnost in nevezanost na destinacijo
  • zelo veliko prtljage gre v avtodom
  • počutiš se lahko kot doma
  • ni več iskanja hotela, apartmaja
  • tuš in stranišče sta v avtodomu
  • ustaviš se lahko kjerkoli (v skladu s pravili)
  • avtodom je nekje med šotorom in mobilno hiško (se motim?)

V bistvu sem zelo navdušen nad samim vanom (pisal bom avtodom) in upam, da bom naslednje dni v njem lahko odkrival “milijon zvezdična doživetja”, saj ima Adria Twin Supreme veliko stekleno streho, ki omogoča občudovanje neba kjerkoli na svetu.

V naslednjih dneh pa več o Nemčiji in destinacijah, ki jih bom obiskal z avtodomom.

Komentarji so zaprti.