Titisee Neustadt Schwarzwald poNemciji3 Titisee Neustadt Schwarzwald poNemciji3

Kako sem skočil v jezero Titisee-Neustadt / Schwarzwald #poNemciji

Med vožnjo z avtodomom proti svoji naslednji destinaciji sem zagledal tablo z napisom Titisee, ki leži v pokrajini Baden-Württemberg. Priznam, ime me je prepričalo, da sem se ustavil in si ogledal jezero Titisee-Neustadt, ki velja za eno izmed bolj priljubljenih počitniških krajev. Poleg jezera je v bližini Action Forest Kletterwald in Baden Paradies Schwarzwald.

Voda v jezeru je ledeniška in jezero leži na višini 840 metrov. Največja globina jezera je 39 metrov. Pozimi jezero zamrzne in če je debelina ledu več kot 16 centimetrov, potem se lahko obiskovalci sprehajajo po njem na določenih delih. Jezero in okolica omogočata kup športnih dejavnosti – od veslanja po jezeru, surfanja, do sprehajanja okoli jezera (okoli 8 kilometrov, vendar pot ne gre zgolj okoli jezera).

Mesto je prav tako znano po urah s kukavico. Namreč, med sprehodom po mestu sem opazil, da jih prodajajo v več trgovinah. In turisti niso ravnodušni nad tem. Dejansko jih ljudje kupujejo. Manj kot kilometer stran od samega jezera ležijo terme Baden Paradies Schwarzwald, ki privabljajo obiskovalce.