Bine Volčič je bistro Monstera, na Gosposki 9 v Ljubljani, odprl leta 2016. Kljub temu, da sem že večkrat imel namen iti v Monstero na kosilo, mi je vedno nekaj prišlo vmes. V petek je bilo drugače. Sicer je bila prva izbira Pop’s Pizza & Sport, vendar so jo v petek odprli šele ob 17. uri. Ko sem šel proti Monsteri, sem stopil notri in vprašal …

Lokal je bil poln turistov – parkrat se mi je že zgodilo, da so me turisti spraševali kje je Monstera, ker so o njej prebrali zelo dobre ocene na različnih portalih, vendar se je vseeno našel prostor.

Ko sem omenil, da bi rad vegansko kosilo, se mi je Tilen Grenc nasmejal iz kuhinje. Kljub temu, da je imel noro gužvo, je potrdil mojo željo. Sicer pa imajo veliko raje, če vnaprej rezervirate mizo in tudi opozorite na to, da se prehranjujete vegansko.

Osebje v lokalu je izredno prijazno in všeč mi je, ko dobiš hrano na mizo in ti tudi razložijo vse sestavine, ki so na krožniku – ker jih ponavadi ni malo in tudi način priprave. Priznam, to mi je všeč, ker me vedno zanima kaj vse se skriva na krožniku.

Cene v Monsteri so dokaj preproste in všeč mi je takšen način:

  • dva hoda / 17 €
  • trije hod / 20 €,
  • štirje hodi / 25 €
  • večerni degustacijski 7-hodni meni stane 55 €, 5-hodni meni pa 45 €

Jedi, ki sem jih dobil na mizo so se rahlo razlikovale od tistih, ki so bile na meniju:

  • kremna juha iz belušev s praženimi orehi
  • popečena zelena in sveža zelena z ješprenjem
  • rabarbarin ragu, jagodni sorbet s smrekovimi vršički

Cena: 20 evrov. Priporočam, da poskusite njihov domač čaj!

Jedi so bile odlične. In s tem se nisem strinjal zgolj jaz, ampak tudi turisti iz Japonske, ki so uživali v hrani, ki jo je pripravljala mlada ekipa. Definitivno se bom večkrat vrnil v Monstero – vendar bom svoje prehranjevalne navade vnaprej napovedal, da se ne bodo posebej ukvarjali z mojo hrano. Tilen, hvala! Bilo je odlično!