Otvoritev trgovine Primark v Citypark Ljubljana18 Otvoritev trgovine Primark v Citypark Ljubljana18

Otvoritev trgovine Primark v Citypark Ljubljana / video in fotografije

Zgodilo se je. Dolgo pričakovana otvoritev trgovine Primark v Cityparku Ljubljana se je zgodila danes zjutraj. Tudi sam sem se odločil, da grem tja – iz preprostega razloga, da vidim trgovino, ko je še prazna in pred množico ljudi, ki bodo trumoma drveli in nakupovali poceni oblačila.

Po skromni oceni je pred trgovino čakalo več kot 500 nakupovalcev. Sam sem imel to srečo, da sem se lahko sprehodil skozi trgovino pred tem – ko ni bilo gužve in ko sem si dejansko lahko ogledal širok nabor izdelkov, ki so na voljo v Primark trgovini. Seveda je sledila “otvoritvena ceremonija”, kjer je imel govor tudi Zoran Janković.

Se mi pa zdi, da se gre v primeru Primarka za eno takšno “shinny happy people” zgodbo. Lahko se seveda motim, ampak toliko motivacijskih besed že dolgo nisem slišal med govorom glavnega managerja Primarka v Sloveniji.

Priznam, presenečen sem nad cenami. In nad tem, da sam plačujem krepko višje zneske za oblačila, ki jih nosim. Po drugi strani pa mi je jasno, da gre za masovno proizvodnjo in verjetno tudi za izkoriščanje delovne sile.

Ali me bo Primark še kdaj videl?

Dvomim, Ampak nikoli ne bom rekel nikoli. Mogoče pa ugotovim, da mi je bolj všeč instant svet, kar pomeni tudi instant modo in poceni stvari, ki jih lahko jutri vržem v smeti. Do sedaj sem namreč zagovarjal prepričanje, da nisem tako bogat, da bi kupoval poceni stvari …