SDS cestita za dan drzavnosti SDS cestita za dan drzavnosti

SDS čestita za dan državnosti z billboardom na kateri je fotografija predaje vojaka JNA

Pred par dnevi sem se peljal mimo billboarda stranke SDS, kjer čestitajo za dan državnosti. Slovenska zastava, logotip SDS in vojak JNA, ki se z dvignjenima rokama predaja – seveda je na fotografiji jasno vidna tudi rdeča zvezda. Fotografija je last RTV Slo.

Stranka SDS se zaveda, da si lahko pridobijo precej volivcev s pomočjo populizma. In to, kar počnejo zadnja leta s svojimi billboardi – ko so že skoraj leto pred volitvami začeli s svojim propagandnim strojem in imeli po Sloveniji zakupljenih kup oglasnih površin, kjer so opozarjali na problem migrantov in da bodo oni zavarovali meje …

No, tale zadnji billboard je spet čudovita populizem in kot sem že zgoraj omenil niso pozabili najti fotografije, kjer je zvezda in vojak, ki se predaja. Glede na to, da gre za oglaševanje – me preprosto zanima, če so dobili dovoljenje tega vojaka na fotografiji in so to objavili z njegovim privoljenjem? Glede na to, da ne gre za stock fotografijo …

Vsekakor gre za čuden izbor fotografije (vendar se bo precej pisalo o tem in verjetno so na to računali), predvsem pa gre za pogrevanje stvari iz preteklosti – na tem pa bazira celotna strategija SDS. Zanimivo je videti odzive medijev v Srbiji na to provokacijo .. Ker v tem primeru gre za provokacijo.

SDS cestita za dan drzavnosti
SDS cestita za dan drzavnosti
  1. Zakaj pa, a v Srbiji še obstaja. JLA? Ta vojska je propadla mar ne z razpadom Jugoslavije?

  2. Takšna domoljubna sporočila motijo le Yugo agresorje in njih slovenske hlapce, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila najintimnejša opcija in se z njo ne morejo sprijazniti.

    1. Kaj je tu domoljubne? Da se predaja nas vojak našemu? To je absurd te vojne. Mene bolj zanima ali so plakate plačali mađari ali ona bosanska6gospa ki obrača naš denar.???

    2. 18 letniki so se odlocili, da bodo agresorsko napadli slovenijo, kajne?

    3. Lahko potem mi umazani komunajzarji vsakega 9. maja na panoje nalimamo slike obešenih domobrancev ali Barbara rova? Takšna domoljubna sporočila motijo le neonaciste in (ne več tako) prikrite kolaboracioniste, ki bi še danes na ljubljanskem štadionu prisegali zvestobo kljukastemu križu, kot so to počeli njihovi očetje in dedki.

  3. Kaj je tu domoljubne? Da se predaja nas vojak našemu? To je absurd te vojne. Mene bolj zanima ali so plakate plačali mađari ali ona bosanska6gospa ki obrača naš denar.???

Komentarji so zaprti.